Connect with us

Ekonomija

MEK: Nova pomoć za prosvjetne i zdravstvene radnike

Published

on

Foto: youtube

Ministarstvo ekonomskog razvoja (MEK) u novom peketu mjera pomoći građanima i privredi spremilo je pomoć za prosvjetne i zdravstvene radnike koji su podnijeli veliki teret u krizi izazvanoj pandemijom koronavirsa.

To je kazala državni sekretar MEK-a za razvojene politike Milena Lipovina Božović gostujući u jutarnjem programu Televizije Vijesti.

Ona je rekla da je paket pripremljen i da se sada čeka ocjena Agencije za zaštitu konkurencije koje bi trebalo da bude narednih dana.

“Paket pri primljen i u proceduri smo prijema kod AZK bez čije ga saglasnosti Vlada ne može usvojiti. Mjere su usmjerene prije svega na građane, odnosno, one kategorije koje su u prethodnom periodu bile najviše zapostavljene. Kad govorimo o građanima, prije svega mislim na sve nezaposlene, penzionere, korisnike materijalnog obezbjeđenja, za lica koja imamu pravo na lične invalidnine. Ali, u ovom paketu se nalazi jedna vrsta pomoći koja se tiče prosvjetnih i zdravstvenih radnika koji su stub ovog društva. Njih smo se sjetili i smatramo da su podnijeli veliki teret ove krize koja traje prilično dugo” rekla je Lipovina Božović, dodajući da je ovaj segment pomoći za građane značajno poboljšan u odnosu na prethodni period.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije