Connect with us

Ekonomija

PLANTAŽE: Grupa od 150 radnika hoće štrajk

Published

on

Kompanija je za devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 3,2 miliona eura: Vinogradi Plantaža "13. jul" - Foto: plantaze.com

Grupa od 150 radnika “Plantaža” predala je juče inicijativu Sindikalnoj organizaciji većinski državne kompanije za pokretanje štrajka upozorenja zbog, kako navode, pogoršanja položaja zaposlenih.

Oni traže da se ispuni sedam zahtjeva, od kojih je najznačajniji da se iznosi koeficijenata i zarada vrate na nivo sa kraja prošle godine, kao i da se ispitaju brojne odluke uprave kompanije.

U saopštenju “Vijestima” ove grupe radnike, uz koje su dostavljeni potpisi, navedeno je da su ih skupili “uprkos brojnim pritiscima da to ne čine”. Inicijativu su predali radnici Miodrag Otašević, Suzana Brković i Slobodan Joličić.

Kompanija je za devet mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 3,2 miliona eura, a Opština Tuzi je pokrenula prinudnu naplatu duga za porez u iznosu od pola miliona eura.

Radnici zahtijevaju da se obračunska vrijednost koeficijenta (boda) za zarade sa sadašnjih 115 eura, poveća na 140 eura, koliko je iznosila krajem prošle godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije