Connect with us

Društvo

UPUTILI DOPIS VLADI: Trgovci sa primorja traže uvođenje radne nedjelje i da im se dozvoli rad za praznike

Published

on

Trgovci odjeće i obuće iz šest primorskih opština, okupljeni oko NVO Novska butiga uputili su urgentan dopis Vladi i resornim ministarstvima da im se dozvoli rad tokom predstojećih praznika , ali i da se uvede radna nedjelja tokom sezone.

Trgovci od Ulcinja do Herceg Novog u dopisu Vladi zahtijevaju da im se dozvoli rad tokom praznika – u ponedjeljak 3. maja, petak 21. maja i u utorak, 13. jula.

“Bez dvojbe smatramo da se radni narod Crne Gore naodmarao, te da vise nema prostora za gubljenje niti jednog radnog dana. Naša djelatnost je sasvim bila zatvorena preko 190 dana u posljednjih 14 mjeseci, na što smo još imali ograničeno i skraćeno radno vrijeme zbog policijskog časa. Za godinu pandemije, država nam nije pruzila nikakvu pomoć, niti nas prepoznala kao ugroženu djelatnost”, navodi se u dopisu i dodaje: “Ne vidimo način kako da zaradimo za plate, režije i osnovne troškove poslovanja, kada nam je ključ u bravi”.

Molimo vas da HITNO usvojite naš zahtjev i dozvolite da državni sluzbenici koji redovno primaju zarade primljene iz državnog kredita, potrše nesto novca u našim prodavnicama i omoguće nam da taj isti kredit vraćamo.

Molimo Vas da HITNO uzmete u razmatranje predlog Unije poslodavaca o radnoj nedjelji tokom ljetnje turističke sezone, te ovaj potez smatrate jednim od važnih priliva u budžet države”, ističu trgovci.

Naglašavaju da je njihova “djelatnost diskriminisana u odnosu na ugostitelje i prehranu, te je krajnje vrijeme da se taj stav promjeni.

“Molimo vas da naš zahtjev ne ignorišete da nam dozvolite da radimo. Dajte nam šansu da pokrijemo velike minuse izazvane Covid pandemijom” zaključuje se u dopisu NVO Novska butiga.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije