Connect with us

Ekonomija

Vlada formirala Koordinaciono tijelo za praćenje programa “Evropa sad”: Milatović predsjednik, Abazović zamjenik

Published

on

Iz Vlade se rekli da je zaključeno da Koordinaciono tijelo može da traži podatke, objašnjenja i izvještaje od nadležnih organa i institucija u vezi sa pitanjima koja se odnose na program “Evropa sad”, te da, po potrebi, angažuje i predstavnike drugih organa, institucija i organizacija, kao i stručna lica koja učestvuju u radu tog tijela, bez prava odlučivanja

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku o formiranju Koordinacionog tijela za praćenje programa “Evropa sad”, a predsjednik tog Koordinacionog tijela biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dok će njegov zamjenik biti savjetnik premijera Dejan Abazović, saopšteno je danas iz Vlade.

“Pored predsjednika i zamjenika predsjednika, članovi Koordinacionog tijela će biti: Janko Odović – državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Branko Krvavac – državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Milena Lipovina-Božović – državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Boris Marić – državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Biljana Peranović – v.d. generalne direktorice Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Milena Petričević – v.d. direktorice Uprave prihoda i carina, Ilir Harasani – v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević – v.d. pomoćnice direktora Uprave za inspekcijske poslova i rukovoditeljka Sektora za međunarodnu saradnju, Svetlana Vukićević – načelnica Odsjeka za elektronske prijave u Upravi prihoda i carina, Ratko Milić – samostalni savjetnik I u Upravi prihoda i carina, Predrag Nešković – predstavnik Uprave za inspekcijske poslove, Ilija Mugoša – savjetnik u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore, Jevrosima Pejović – v.d. generalne direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Irena Joksimović – načelnica u Direkciji za radne odnose u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Filip Lazović – savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca Crne Gore, Miljan Šestović – direktor Sektora za istraživanje i analize u Privrednoj Komori Crne Gore, Duško Zarubica – generalni sekretar u Savezu sindikata Crne Gore, Naida Kašić – saradnica u Kabinetu Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kao i predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore i nevladinih organizacija”, navodi se u saopštenju Vlade.

Iz Vlade su dodali da će zadaci Koordinacionog tijela biti: praćenje i koordinacija aktivnosti u okviru implementacije programa “Evropa sad”, kao i praćenje, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, otklanjanja prijavljenih nepravilnosti prilikom implementacije programa.

“Zadatak Koordinacionog tijela će biti i dostavljanje polugodišnjeg izvještaja o realizovanim aktivnostima Vladi Crne Gore. Koordinaciono tijelo će se sastajati po potrebi, a najmanje jednom mjesečno”, piše u saopštenju.

Iz Vlade se rekli i da je zaključeno da Koordinaciono tijelo može da traži podatke, objašnjenja i izvještaje od nadležnih organa i institucija u vezi sa pitanjima koja se odnose na program “Evropa sad”, te da, po potrebi, angažuje i predstavnike drugih organa, institucija i organizacija, kao i stručna lica koja učestvuju u radu tog tijela, bez prava odlučivanja.

“Takođe je predviđeno, kao mogućnost, formiranje manjih operativnih timova koji će pratiti realizaciju aktivnosti. Koordinaciono tijelo će organzovati prvi sastanak sjutra, u osam časova, dok će prva pres konferencija biti organzovana u devet časova i 30 minuta, u Pres centru Vlade Crne Gore. Na presu će se novinarima obratiti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, u svojstvu predsjednika Koordinacionog tijela; savjetnik premijera Dejan Abazović, u svojstvu zamjenika predsjednika; i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac, u svojstvu člana Koordinacionog tijela”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

1 Comment

1 Komentar

  1. Marta

    13.01.2022. at 14:45

    Lijepo, ova vesela druzina gore pobrojana ce jos po najmanje 500 eura za ovaj nazovi angazman dobijat! Plata od nekoliko hiljada i po ko zna koliko radnih tijela to mu dodje po najmanje 10 hiljada mjesecno svaki od njih ima licna primanja! Sram vas bilo plackasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije