Connect with us

Ekonomija

VLADA: Subvencije za privredu i u decembru

Published

on

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je da je Vlada Crne Gore donijela odluku daproduži subvencionisanje zarada u privrednom sektoru i za decembar.

“To se odnosi na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, predškolske aktivnosti i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti i organizacije događaja čije je održavanje zabranjeno”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, novina je da se subvencije uvode i za privredna društva i preduzetnike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama za rekreaciju i drugim zatvorenim objektima ovog tipa i dječijim igraonicama u visini od 50 procenata bruto minimalne zarade.

Milatović je istakao da Radna grupa u okviru Ministarstvu ekonomskog razvoja intenzivno radi na osmišljavanju novog paketa mjera podrške, koji će važiti za prvi kvartal naredne godine, a uskoro će izaći i sa nefinansijskim mjerama podrške privredi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije