Connect with us

Ekonomija

VUČJE: Počela zimska turistička sezona, bez Snow dance festivala

Published

on

Na Vučju danas (FOTO: Pobjeda)

Zimska turistička sezona i zvanično je otvorena na nikšićkom ski centru “Vučje”. Uticaj pandemije nije zaobišao ni ovo skijalište pa, iako su na vrijeme odrađene sve pripreme u vidu uređenja ski staza i liftova, ove godine će izostati organizacija sada već tradicionalnog Snow dance festivala.

“Tokom zimske sezone strogo će se poštovati sve epidemiološke mjere. Ove godine, pored našeg Snow dance festivala, izostaće i dnevne žurke”, kazala je PR tog ski centra Milena Dubljević u izjavi za agenciju Mediabiro.

Pomenute aktivnosti će, međutim, biti nadomiještene. U planu je, između ostalog, organizovanje izleta po krnovskom masivu, uz poštovanje ograničenja broja ljudi.

“Ove godine smo bili vrijedni pa je bilo određenih adaptacija kada su apartmani u pitanju, kao i kompletna rekonstrukcija krova. U pregovorima smo sa nekim privatnim školicama sporta, a u planu su i realizacije dnevnih izleta. Imamo u planu i jednodnevne izlete sa određenim brojem ljudi”, navela je Dubljević.

Za sad, kako je dodala, sve teče po planu – Staza je spremna i posjetioci su tu.

Ski staza radi po ustaljenom planu, u vremenskom periodu od 10 do 16 časova, a cijene iznajmljivanja opreme i ski pasa ostale su na prošlogodišnjem nivou – 10 eura za dnevni ski pas, a pet za dječiji. Iznajmljivanje ski opreme za dan je 10 eura, dok su sanke pet eura. Za sezonski ski pas posjetioci treba da izdvoje 100 eura.

U funkciji će biti veliki i dječiji ski lift, koji će raditi od 10 do 16 časova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije