Connect with us

Ekonomija

ZIMSKA SEZONA (VIDEO): U ski centru “Kolašin 1600” sjutra očekuju uslove za skijanje

Published

on

Posjetioci dobijali besplatnu panoramsku vožnju - Foto: infobiro

Zimska turistička sezona danas je zvanično otovorena na ski centru “Kolašin 1600”, dok predstavnici menadžmenta od sjutra očekuju uslove za početak skijanja.

“Uzevši u obzir da visina sniježnog pokrivača iznosi oko 30 centimetara, kao i da meterolozi najavljuju konstantne sniježne padavine u narednoj sedmici, već sjutra će se stvoriti uslovi za bezbjedno skijanje i  cijela infrastsruktura ski centra biće stavljena u funkciju”, rekli su u kolašinskom ski centru, prenosi Infobiro.

Posjetioci Kolašina 1600 danas su dobijali gratis panoramsku vožnju.

“Ali, kao što vidite, i nema pretjerano gostiju. Takvi su i vremenski uslovi da se ta vožnja i ne može upražnjavati. Najveći uzrok malog broja gostiju su upravo postojeće mjere zdravstvenih vlasti, konkretno zabrana međugradskog saobraćaja. Međutim, mi smo apelovali na nadležne da još jednom razmotre ove mjere za predstojeće praznike i nadamo se da će uslišiti nešto od toga”, kazao je direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović.

Mjere su, kako smatra, veliki ekonomski udarac kako za sami Ski centar, tako i za cijelu pivredu na sjeveru. On je dodao da se ponuda za predstojeću sezonu sastoji 10,5 km skijaških staza, što je 6,5 kilometara više nego u prethodnoj sezoni, a tu su između ostalog i restoran Troglav sa kapacitetom od 400 mjesta, ski rental, škola skijanja i dječiji poligon za obuku.

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović kaže da su ovom početku prethodile velike poteškoće koje je imala turistička privreda, dok je pandemija učinila svoje.

“Ali, s druge strane, mislim da turistička privreda zaista ima vrijedne ljude koji žele da se bore kako bi održali firme i našli modele kako bismo mi imali zimsku turističku sezonu. Moramo naglasiti da imamo ograničenja što se tiče mjera. Ovih dana smo imali i okupljanja turističkih poslenika, gdje smo zatražili da se te mjere malo ublaže, kako bi se mogla odvijati zimska turistička sezona. Mi u lokalnoj upravi imamo razumjevanja za sva ta ograničenja, ali očekujemo da će država ipak naći adekvatne modele kako bi zimska turistička sezona mogla da se odvija”, ističe Bulatović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije