Connect with us

Magazin

POGLEDAJTE KUĆU MLADOG STANIVUKOVIĆA: Fasciniran Titanikom

Published

on

Stanivuković (FOTO: nova.rs)

Beogradska nova.rs napravila je reportažu o velelepnoj kući novog i mladog gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

O tome da li je ovdje, kako nova.rs navodi zaista, pored raskoši, riječ i  o “dobrom ukusu vlasnika ovog popularnog zdanja”, neka čitalac sam prosudi.

Stanivuković je kazao da potiče iz bogate porodice, “koja čuva i održava svoje nasljeđe još od njegovog prađeda.

(FOTO: Nova.rs)

Kuća u kojoj živi, nerijetko je bila mjesto za snimanje muzičkih spotova, ali i fotografisanje matura, svadbi, vjeridbi i rođendana. Ovo zdanje nalazi se na samo nekoliko minuta vožnje od centra Banjaluke.

“Veliko dvorište krasi svijetleća fontana, a na ulazu u hol kuće nailazimo na sto sa bezmalo 30 stolica, na kojem je ruža u staklu, kao aluzija na čuveni cvijet iz priče  “Ljepotica i zvijer”. Tu je i šank sa ornamentima, a u podnožju stepenica koje vode do trećeg sprata, je stilski namještaj koji oduzima dah.

(FOTO: Nova.rs)

Stepenice, koje vode do trećeg sprata, rađene su po modelu onih koje su se nalazile, ni manje ni više, nego na brodu “Titanik””, piše zadivljeni reporter.

Tako za slike na zidovima kaže da podsjećaju na muzej Metropolitan u Njujorku. “Neke su replike, ali ima i originala, koji se dobro čuvaju. Pa tako u dogovoru sa domaćinom, nismo snimali najluksuznije djelove kuće, iz prostog razloga – bezbjednost.”

Sam Stanivuković stanuje na četvrtom spratu.

(FOTO: Nova.rs)

“Do tamo vode izuvijane drvene stepenice, pa kao da se penjemo na tavan, a zapravo nas tu čeka najprijatniji dio ovog bajkovitog doma. Sprat je jedna velika prostorija, bez zidova i vrata. Ulazimo u ‘brod’ s početka 20. vijeka. Tapete sa motivima nautike prve privlače pogled”, kaže reporter, a domaćin veli da posebno voli taj period, da je posebno fasciniran brodovima, a posebno Titanikom.

“Volim taj period. Vrijeme s kraja 19. i početka 20. vijeka je najljepše vrijeme u istoriji. Volim sve što ima veze sa tim periodom. Način ponašanja ljudi, modu tog vremena, odnose kakvi su bili među muškarcima i ženama, kako su se uređivale kuće… Posebno sam fasciniran brodovima, prije svega ‘Titanikom’, čije replike čuvam na policama.”

(FOTO: Nova.rs)

Na pitanje koliko kuća ima prostorija, odgovara:

“Za sve ove godine nije mi palo na pamet da ih brojim. Zaista ne znam koliko ih ima.”

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije