Connect with us

Zanimljivosti

DA BI BILI ZADOVOLJNI U KREVETU: Prethodno morate biti “grubi”

Published

on

Partneri moraju biti međusobno iskreni - Foto: pixabay

Jeste li ikada lažirali orgazam jer nijeste željeli da povrijedite partnerova osjećanja? Mnogi od nas se suzdržavaju da kažu šta im smeta, a šta im prija u krevetu i to je razlog zašto ne uživamo potpuno u seksu. Stručnjakinja za seks Rebeka Rajd u svojoj knjizi objašnjava da ljudi moraju da budu pomalo “grubi” da bi bili zadovoljni.

“Biti grub ne znači biti bezobrazan. To znači biti iskren, direktan i odgovoran za sopstvene želje i potrebe. Seks nikada ne treba da bude obaveza, i neće biti ako naučite da iskažete svoje potrebe”, tvrdi ona.

O lažiranju orgazma, kao najčešćem problemu u seksu, kaže da je to slično kao kada muškarcu koji vam priđe u baru kažete da imate partnera, a nemate.

“U fokusu su njegova osjećanja, umjesto da prosto budete iskreni. Osim ako nemate baš dobar razlog da štitite partnera od istine, uvijek bi trebalo da kažete kako stvarno jeste”, objasnila je.
Osim toga, žene ne bi trebalo da pristaju na seks kada to ne žele samo da bi udovoljile partneru.
“Odbijanje seksa ne bi trebalo da ima emocionalne posljedice. To je pomalo kao kada nekome ponudite čašu vina ili ga pozovete u bioskop – ako pristane super, ako ne, i to je u redu”, kaže ova stručnjakinja.
Ono što mnoge žene, a sigurno i neki muškarci, postavljaju kao pitanje je – kako da kažu partneru da ne uživaju u seksu?
Rebeka ima vrlo jednostavan odgovor: “Ako ste dovoljno bliski da se svlačite goli pred nekim, trebalo bi i da možete da mu kažete šta vam je potrebno”.
Ona dodaje da je sasvim u redu da kažete, recimo: “Volim kada me ljubiš po vratu, ali ne volim kada me ujedeš, to mi ne prija”.
Isto je i sa svim drugim stvarima – ako ne želite seks bez kondoma, trebalo bi da to kažete, a ne bi trebalo da vam bude neprijatno ni da kažete da želite ili ne želite oralni seks, recimo.
Drugim riječima, Rebeka poručuje da u seksu ništa ne bi trebalo da se podrazumijeva, kao što se ne podrazumijeva ni partneru – zato izrazite svoje potrebe i želje da biste zaista uživali.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije