Povežite se sa nama

Milivoje Katnić

MILIVOJE MANIPULACIJAMA ODLAŽE NEMINOVNU SMJENU: Kožnomantilaš trči počasni krug

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Balša Knežević

Duboko kompromitovani, odlazeći glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, danas je dokazao da ne bira sredstva da bi zadržao poluge moći koje  zlupotrebljava za ostvarivanje ličnih interesa i interesa takozvane Organizovane tužilačke grupe.

Tužilački savjet trebalo je danas da Katnića konačno pošalje u starosnu penziju, ali  je isljednik Milivoje koji već godinama tužilaštvo drži zarobljeno u mraku nekompetencije, nepotizma i korupcije, po ko zna koji put pokazao zašto je majstor manipulacija i ucjena.

Podsjetimo, v.d. Vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović, kao predsjedavajuća, zakazala je za danas sjednicu Tužilačkog savjeta (TS), na kojoj je trebalo da se nađe obavještenje za slanje Katnića u starosnu penziju.

Međutim, Milivoje ne bi bio kralj ucjena i manipulacija da nije izveo još jedan podmukli trik i prije početka sjednice podnio zahtjev za izuzeće članova Tužilačkog savjeta Siniše Gazivode i Steva Muka.

Prljavi trik za odlaganje neminovne smjene

”Ukoliko dođe do toga da Tužilački savjet konstatuje prestanak mog mandata, kao Glavnog specijalnog tužioca, na osnovu ispunjenja uslova za penziju zbog beneficiranog radnog staža, nedvosmisleno ću biti žrtva diskriminacije po osnovu godina”, lamentirao je nad svojom sudbinom Milivoje Katnić u pismu koje je juče uputio predsjednici TS i v.d. Vrhovne državne tužiteljke, Maji Jovanović.

Zarobljeno tužilaštvo

Katnić traži da, ukoliko Tužilački savjet bude danas razmatrao njegov status, iz odlučivanja izuzmu članove Sinišu Gazivodu i Steva Muka. Prema navodima iz Katnićevog dopisa, Gazivoda i Muk imaju motive lične prirode zbog kojih žele da on ode u penziju.

Zbog ovog Katnićevog podneska, na današnjoj sjednici TS neće se odlučivati o njegovoj penziji.

Kako su kazali naši izvori dobro upućeni u dešavanja u Tužilačkom savjetu, u ovom slučaju radi se o još jednoj očajničkoj manipulaciji, kojom Katnić želi da odloži smjenu koja je neminovna.

”Katnić zna da u Tužilačkom savjetu postoji komotna većina za njegovu smjenu. Spekuliše se da će osam članova TS glasati za njegov odlazak u penziju. Stoga je bilo za očekivati da se ovako ponaša jer želi da po svaku cijenu zadrži svoj uticaj i poluge moći, makar još nekoliko dana”, rekli su naši izvori.

Naši izvori ističu da od izuzeća Gazivode i Muka neće biti ništa.

”Jasno je da Katnić pokušava da sabotira rad Tužilačkog savjeta, ali to mu neće proći. U najboljem slučaju po njega, može da odloži  odlazak u penziju za nekoliko dana. Nova sjednica TS na kojoj će se razmatrati obavještenje za slanje glavnog specijalnog tužioca u penziju će biti zakazana već u četvrtak”, rekli su naši izvori.

Iznenađenje iz fioke?

Podnesak koji je Katnić danas uputio predsjednici TS i v.d. Vrhovne državne tužiteljke, Maji Jovanović, ne iznenađuje nikoga ko je iole upućen u njegov rad. Katnić je poznat po metodama koje su više karakteristične za isljednike UDBA-e u kožnim mantilima iz 1948. godine, nego za modernog tužioca u državi koja teži članstvu u Evropskoj uniji.

Katnićeva fioka: Ilustracija

Zastrašivanja, zloupotreba položaja, neznanje, ucjene, sve su to metode koje se vezuju za njegov rad.

Portal Aktuelno više puta je pisao da SDT funkcioniše tako što delikatni slučajevi i informacije često završe u čuvenim fiokama Milivoja Katnića, koji kreira problem pa ga rješava da bi to naplatio na neki način, o čemu možete čiteti na OVOM LINKU.

S obzirom na način na koji funkcioniše SDT na čelu sa Katnićem, ne bi bilo začuđujuće da do četvrtka izvuče još materijala za manipulacije i ucjene iz svojih prašnjavih fioka.

Ipak, jasno je da je Katnić očajan i da po svaku cijenu želi da produži svoj boravak na mjestu glavnog specijalnog tužioca, da bi zaštitio sebe i svoju Organizovanu tužilačku grupu.

Međutim, sve manipulacije i sav sadržaj Milivojevih fioka, mogu samo na kratko odložiti  njegov odlazak u penziju za koji su se stekli svi uslovi i za koju postoji većina u Tužilačkom savjetu.

Katnić poznat po vršenju pritiska na kolege

Portal Aktuelno u seriji tekstova koje smo objavljivali više mjeseci, između ostalog je pisao  da u Tužilaštvu vlada strah od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Prilikom reizbora na funkciju glavnog specijalnog tužioca Katnić nije imao protivkandidata.

Glavni razlog zbog kog niko nije izašao na crtu Katniću je, kako smo pisali, strah, jer su eventualni kandidati isprepadani Katnićevim osionim nastupom i načinom na koji se obračunava sa protivnicima koji više pristaje udbaškom isljedniku nego modernom tužiocu.

Odlazeći glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka’ intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski hor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Treba podsjetiti da su Katnić i njegov tim već duže vremena koristili blokadu Vrhovnog državnog tužilaštva koje je u v.d. stranju zbog političkih kalkulacija, da bi uspostavili svoju strahovladu u Tužilaštvu, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Čak je i bivši ministar pravde Zoran Pažin jasno kazao prilikom jednog skupštinskog zasjedanja prošle godine da je Tužilaštvo postalo “četvrta grana vlasti”, aludirajući da taj problem mora da se riješi.

Stoga je jasno da će biti potrebno dosta napora da se Katnić odvoji od svoje udobne fotelje GST-a koja mu je davala toliko moći.

Dok za čišćenje tužilaštva nakon njegovog odlaska neće biti dovoljni samo zakonski okviri, već će morati da se sprovede temeljno ”dubinsko čišćenje” ako želimo da Crna Gora ikad zadovolji kriterijume iz poglavlja 23. i 24.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije