Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ U ŽUPI: Ne trebaju nam tenzije već radna mjesta

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović posjetio je Mjesnu zajednicu Župa i kazao građanima da nam ne trebaju tenzije i podjela već radna mjesta.

On je pozvao Župljane i Nikšićane da pruže ruku jedni drugima.

“Nacionalizma nam je preko glave, svađa nam je preko glave, narodu treba pomirenje, trebaju nam nova radna mjesta. Hajde da iskočimo iz matrica koje su nam namjerno nametnute da bi jedna grupica ljudi od toga imala koristi”, poručio je Abazović.

On je apelovao na sve da zadnji dani kampanje u Nikšiću proteknu u fer i demokratskoj atmosferi.

“Mi smo upućeni jedni na druge, dozvolite da jedna komšijska i bratska sloga zavlada da se okrenemo prioritetnim temama, boljem životnom standardu, razvoju Nikšića u svim sektorima. Nikome nije do svađa i provokacija osim ljudima koji su ogrezli u kriminalu i korupciju i sa njima će se država kompletno obračunati vrlo brzo”, kazao je Abazović u Župi.

Nositeljka liste “Crno na bijelo – Može Nikšić, prof. dr Tatjana Đurišić-Bečanović kazala je da nacionalističku matricu u gradu ponajviše sprovode one snage koje više nemaju podršku građana da bi osvojili vlast u Nikšiću.

“Nacionalizam je posljednje uporište DPS-a i zbog toga ne treba nasijedati na njihove provokacije koje su ovih dana učestale. Sigurna sam da su građani Župe svjesni da ne treba reagovati na “patriotske” iskaze koji su provokacija”, poručila je Đurišić-Bečanović.

Ona je kazala i da suživot Župljana ne može poremetiti agresivan DPS diskurs kojim se brani kriminal i korupcija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije