Connect with us

Politika

ADMINISTRATORI FB GRUPE “NE DAMO SVETINJE”: Osnovani odmah nakon prvih litija, izuzetna saradnja sa Krivokapićevom NVO

Published

on

Administratori grupe (FOTO: in4s)

“Grupa od 110.000 članova ima 12- 13 administratora, veoma kvalitetnih ljudi, neki od njih su moji saborci od ranije. Ne damo svetinje. Naša sloga biće poraz vragu”, rekao je za Nedeljni pregled Srpskog sveta Boško Vukićević, osnivač i administrator Fejsbuk grupe “Ne damo svetinje”.

„Grupa je osnovana 2. januara prošle godine nakon prvih litija, nakon nekoliko dana je imala više hiljada članova, koji su pratili stanje na ulicama. Uskoro je dobila blagoslov crkve, a njen cilj je bila odbrana crkve i svetinja i praćenje događaja. Jedna od najkorisnijih stvari je bila mogućnost da se simultano prate litije iz raznih gradova istovremeno, što je mnogo značilo onima koji nijesu bili mogućnosti da učestvuju u njima. Grupa je objavljivala korisne tekstove, pa je predstavljala jedan od najznačajnih releja u predizbornom periodu za one koji su imali nešto da kažu u odbranu svetinja i doprinošenju rušenja režima. Grupa od 110000 članova ima 12- 13 administratora, veoma kvalitetnih ljudi, neki od njih su moji saborci od ranije. Ne damo svetinje. Naša sloga biće poraz vragu“, rekao je za Nedeljni pregled Srpskog sveta Boško Vukićević, osnivač i administrator Fejsbuk grupe “Ne damo svetinje”.

Nakon njega, gledaocima ove emisije na Nacionalnoj IN4S televiziji, obratio se i Bojan Bulatović, koji je takođe i osnivač i administrator:

“ Akcija ‘Svaka kuća crkva’ je zadržala duh litija u svakom domu. Pored te akcije mi smo u grupi pokrenuli i niz drugih akcija, naročito bih izdvojio akciju prikupljanja novčane pomoći i pomoći u hrani, za naše narodne kuhinje. Tu bih izdvojio pomoć za organizaciju ‘Čovjekoljublje’ koja prikuplja sredstva pri Mitropoliji crnogorsko- primorskoj. Zatim tu je i akcija ‘ Upoznajmo svetinje’, kroz koju, kako i ime kaže, upoznajemo članove sa našim svetinjama koje branimo. Akcija ‘Imovinu na sunce’ koju smo radili u saradnji sa prijateljima sa portala IN4S imala je za cilj da upozna ljude sa kakvom imovinom raspolažu pripadnici organizovane kriminalne grupe DPS. Svakodnevno se može na zidu naći istorija srpskog naroda, države, crkve i njihovo stradanje. I zbog toga trpimo besmislene sankcije administracije samog Fejsbuka, pa je trenutno vidljivost prilično smanjena. Imali smo izuzetnu saradnju sa slobodnim portalima u Crnoj Gori, i sa NVO ‘Ne damo Crnu Goru’ i sa partijama koje su bile opozicione u ono vrijeme i podržali smo svaku aktivnost koja je imala za cilj rušenje režima Mila Đukanovića i odbranu svetinja. Imamo u planu izradu monografije, gdje bi nekako sadržaj sa zida otrgli od zaborava i ostavili pokoljenjima da svjedoči o ludom vremnu kada smo prvi put u istoriji bili prinuđeni da branimo svetinje od zla domaćega“.

U nastavku je emisija dobila blagoslov u vidu snimka sa groba Mitropolita Amfilohija, gdje je Knez Lazinu pjesmu otpjevala administratorka grupe Ana Đoković, tako odgovorivši na prvi jevanđelski motiv Nedeljnog pregleda.

Nedeljni pregled Srpskog sv(ij)eta emituje isječke iz šest emisija koje su emitovane tokom prethodnog perioda, a gosti koji su komentarisali ove sedmice su takođe administratori ove grupe.

Isječak iz gostovanja ekologa i svetogorskog vodiča Nenada Andrića je komentarisao Danilo Mišurović; riječi profesora Petra Lađevića o Patrijarhu Jasna Ivanović; Mileta Krgović je bio inspirisan Srđanom Đokovićem, ocem najboljeg tenisera na svijetu; Ivana Rmuš je govorila o stradanju djece, žena i staraca u Velici u Gornjem Polimlju, nastavljajući priču koju je gledaocima ispričao Dušan Bastašić iz udruženja ‘Jadnovno’; Ina Plamenac je govorila nastavno na gostovanje advokata Gorana Petronijevića o tome kako pomoći srpsko pamćenje. Poslednje gostovanje u ovom serijalu je razgovor sa novinarom Mišom Vujovićem, koje je Ivan Bulatović iskoristio da kaže nekoliko riječi o aktuelnoj situaciji i onome što se dešavalo od 30. avgusta do danas.

Motiv litija je komentarisao Luka Tapušković, a na kraju je Milenko Suknović aktuelizirao motiv Gorskog vijenca.

Pogledajte ovaj Nedeljni pregled i razgovor sa jednima od heroja promjena u Crnoj Gori na Jutjub kanalu IN4S.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije