Connect with us

Politika

ALEKSANDAR BOGDANOVIĆ: Pokrenuta peticija protiv Leposavića – nije dostojan funkcije ministra!

Published

on

Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri neće odustati od već upućenog poziva premijeru Zdravku Krivokapiću da smijeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, poručio je večeras generalni sekretar DPS-a, Aleksandar Bogdanović. On je pozvao građane da masovno potpišu peticiju za smjenu Leposavića.

“Peticija s potpisima građana biće upućena premijeru Krivokapiću 12. aprila – na 28. godišnjicu masakra nad djecom u Srebrenici.
Na taj način, simbolično ćemo poslati poruku da u odnosu na genocid u Srebrenici ne smije biti nikakve relativizacije, da je riječ o najsvirepijem zvjerstvu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i da građani Crne Gore osjećaju pijetet prema stradalima i saosjećaju s njihovim porodicama. Nećemo preći preko odbijanja aktuelne vlasti i njenih ministara da priznaju genocid u Srebrenici i da time nanose ozbiljnu štetu ugledu Crne Gore”, navodi Bogdanović.

Vladimir Leposavić

Stavovima koje je iznio u Skupštini Leposavić je, kako navodi Bogdanović, samo potvrdio da je “promoter zločinačke politike koja je i dovela do krvavog raspada Jugoslavije i genocida u Srebrenici”.  Naglašava da Leposavić nije dostojan funkcije ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava evropske Crne Gore.

“Pozivamo građane da masovno daju svoj potpis i podršku ovoj peticiji i poručujemo da nećemo odustati sve dok ministar Leposavić ne bude smijenjen. To je najmanje što savremena građanska Crna Gora, koja je izabrala evropski i evroatlantski put treba da pokaže”, zaključuje generalni sekretar DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije