Connect with us

Politika

BOGDANOVIĆ: Abazović prvo branio ministara negatora genocida, a sada optužuje druge da neće da ga smijene

Published

on

Možda i najveći problem potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića jeste njegov konstantni sukob sa samim sobom. Dok je prošlog mjeseca poručivao kako ministar Vladimir Leposavić nije negirao genocid u Srebrenici, sada optužuje druge da neće da ga smijene zbog – negiranja genocida, poručio je generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Abazović danas već očajava što Demokratska partija socijalista nije u parlamentu.

“Ako je uopšte i potrebno odgovarati na Abazovićeve pokušaje zamjene teza, onda on odlično zna da Demokratska partija socijalista ne prisustvuje sjednici i odborima u Skupštini zbog parlamentarne tiranije, odnosno slučaja sa izmjenama tužilačkog zakona, koji Crnu Goru vodi ka mogućim problemima na njenom evropskom putu. I to je sve”, saopštio je Bogdanović.

Naveo ja i da insinuacije da DPS podržava negiranje genocida – konstrukcije su nedostojne ozbiljnih ljudi.

“Nije problem u DPS-u, potpredsjedniče Vlade. Problem je u tome što Vaši partneri iz vladajuće većine – ne samo da ne priznaju genocid, već ga i slave. Problem je što, Vašom voljom, o ljudskim i manjinskim pravima u parlamentarnoj tiraniji glavnu riječ vodi jedan od najvećih negatora tog genocida. Problem je i u tome što sjedite u Vladi čiji članovi ne samo što ne priznaju genocid u Srebrenici, već su u sukobu i sa državnošću Bosne i Hercegovine”, istakao je Bogdanović.

On je Abazaovića, kako je rekao, podsjetio na to da su insistirali na Leposavićevoj ostavci onih dana kada ga je on branio i govorio kako on nije negirao genocid.

“A to što ste Vi shvatili da, uz partnere kakve imate, ne možete smijeniti ni ministra iz sopstvene Vlade ako u tome ne budete imali podršku Demokratske partije socijalista – Vaš je i problem Vaših partnera, a ne naš. Što se nas tiče – pitanje genocida u Srebrenici apsolutno je nesporno. On se dogodio, što ćemo – za razliku od aktuelne Vlade – uvijek reći otvoreno i jasno, bez uvijenih formi. Tako je bilo i kada smo u Skupštini usvajali Rezoluciju, ali i desetak godina nakon toga – kada se predsjednik Đukanović obratio prisutnima u Memorijalnom centru u Srebrenici. A nezadovoljstvo zbog nemoći da utiče na partnere iz vladajuće većine, potpredsjednik Vlade ovog će puta morati da usmjeri na pravo mjesto, a ne prema Demokratskoj partiji socijalista”, zaključio je Bogdanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije