Connect with us

Politika

ANDRIJA MANDIĆ O ĐUKANOVIĆEVOM POTEZU: Obred herojstva za njegove komite

Published

on

Odluka predsjednika Mila Ðukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi vjeroispovesti je očekivana, kaže predsjednik NSD i jedan od lidera vladajućeg DF-a Andrija Mandić, uz ocjenu da je ovo, navodi, “prolazni obred herojstva za njegove komite”, koje će razočarati kao što je razočarao sve svoje koje je hapisio i žrtvovao radi svojih sebičnih interesa.

Mandić je u izjavi Tanjugu naveo tri razloga zbog kojih je za njega odluka Ðukanovića bila očekivana.

Prvi je, kaže Mandić, to što je Ðukanović bio inicijator i tvorac prethodnog diskriminatornog zakona, a drugi to što je zbog te, kako je naveo, svoje autokratske isključivosti, žrtvovao DPS, koji je u međuvremenu pao na 25 odsto povjerenja građana.

Kao treći razlog Mandić ističe to što je Ðukanović bio “organizator svih nezakonotisti” u vezi sa kvorumom i Državnom izbornom komisijom, koja je odbila da verifikuje mandat poslanici GP URA.

Pojašnjava da je Ðukanović sve to uradio da bi izazvao lažnu krizu “ustavnosti” zakona i da bi sebi dao argument za ono sto je od početka planirao da uradi, odnosno da ne potpiše izmijenjeni Zakon o slobodi verosipovesti.

“Ipak, ovo je samo prolazni obred herojstva za njegove komite koje će razočarati kao i sve svoje koje je hapsio, trošio i žrtvovao radi svog sebicnog interesa”, istakao je Mandić.

Ðukanović će, kaže, zakon potpisati jer je njemu važnija njegova funkcija nego zakoni, koje je, inače, donosio radi svoje moći i istorijske uloge, a ne radi Crne Gore i njenih građana.

1 Comment

1 Komentar

  1. Neregistrovani Crnogorac

    03.01.2021. at 02:54

    Daj vise se uozbiljite i pokazite da u vama ima bar zrno politickog obrazovanja i ne masire sa tim populistickim, inace izblijedjelim, besjedama. A to sto Predsjednik Crne Gore kao odgovoran politicar ukazuje na nepravilnosti koje vama ruse nedovoljno snisljeni plan to je, sto nas narod kaze, baska secer. Elem poteajat ce sve ivo i na kraju cemo mi u Evropsku uniju sa nasomGRADJANSKOM CRNOM GOROM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije