Povežite se sa nama

Politika

AŠANIN: Đukanoviću URA i Demokrate sada dobri

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Očito da najnoviji zaključci Predsjedništva DPS-a poslije nikšićkih izbora idu u smjeru da je Đukanović zaključio da treba negirati samog sebe od prije 30. avgusta, jer je njegov stav tada bio da je glas za URU  glas za Demokratski front a da su Demokrate srpski nacionalisti, ocijenio je danas Ivan Ašanin član Glavnog odbora URE i predsjednik opštinskog odbora ove partije u Mojkovcu.

“Posle pola godine, evo na sva zvona Đukanović povlači izjavu i preporučuje aktivistima, članovima i organima svoje partije da se ne odnose sa takvim kvalifikacijama prema pomenutim, do juče, njemu najljućim protivnicima. To je bitan istorijski zaokret u politici Đukanovića i ne bi bio prvi od njega ali nikako prihvatljiv za URU. Đukanović i sadašnji sastav DPS-a nema nikakvu političku težinu i ne mogu imati političke partnere sve dok se ta partija iz korijena ne reformiše i potpuno promijeni rukovodstvo”, smatra Ašanin.

On poziva Đukanovića da se povuče iz politike kako bi spasio građansku Crnu Goru i rasteretio političku scenu.

“Koji vam je motiv da ostanete kada između redova sada priznajete da su novi stožer i garant građanske i multietničke Crne Gore politike drugih partija  koje su to dokazale nesumnjivom politikom, posebno kampanjom u Nikšiću i tako pobijedili nacionalizam i dali putokaz da fingirana blokovska politika više ne pali na političkoj sceni. Vašim odlaskom bi spasili  građansku Crnu Goru čiji su temelji odavno urađeni i armirani”, ističe Ašanin.

“Jasno je svima da Crnu Goru treba zidati strpljivo i marljivo ciglu po ciglu, tako će svima biti toplija. Napuštanjem politike i odlaskom Đukanovića nestali bi jazovi koje je napravio. Uzalud vam i unošenje vještačkih nemira pred nikšićke izbore i vaših ratnih kovanica “Bitka za Nikšić” ili “Bitka za crnogorski Staljingrad” kao i nekadašnja „Rat za mir” vašeg poznatog ideologa kojeg čuva Beograd i Srbija. Narod je to pročitao, ako mislite da nije onda potcjenjujete njegov zdravi razum i grdno se zavaravate”, navodi Ašanin.

Kaže  da Crna Gora nije ugrožena što je i sam Đukanović indirektno priznao.

“Procesi su nezaustavljivi, neke stvari će se desiti i bez predloženih poteza, doduše teže, ali točak istorije niko ne zaustavi posebno ako krene niz brdo, ne dozvolite da vas pregazi. Ne brinite za Crnu Goru u sigurnim je rukama kao što ste i priznali, a biće u još sigurnijim ako odete. Nije to  težak korak , i vjerujte da oni koji vas u suprotno ubjeđuju, oni to rade poltronski gledajući usput samo sitne lične i trenutne privilegije kojih je sve manje”, poručuje na kraju Ašanin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije