Connect with us

Politika

AŠANIN: Đukanoviću URA i Demokrate sada dobri

Published

on

Očito da najnoviji zaključci Predsjedništva DPS-a poslije nikšićkih izbora idu u smjeru da je Đukanović zaključio da treba negirati samog sebe od prije 30. avgusta, jer je njegov stav tada bio da je glas za URU  glas za Demokratski front a da su Demokrate srpski nacionalisti, ocijenio je danas Ivan Ašanin član Glavnog odbora URE i predsjednik opštinskog odbora ove partije u Mojkovcu.

“Posle pola godine, evo na sva zvona Đukanović povlači izjavu i preporučuje aktivistima, članovima i organima svoje partije da se ne odnose sa takvim kvalifikacijama prema pomenutim, do juče, njemu najljućim protivnicima. To je bitan istorijski zaokret u politici Đukanovića i ne bi bio prvi od njega ali nikako prihvatljiv za URU. Đukanović i sadašnji sastav DPS-a nema nikakvu političku težinu i ne mogu imati političke partnere sve dok se ta partija iz korijena ne reformiše i potpuno promijeni rukovodstvo”, smatra Ašanin.

On poziva Đukanovića da se povuče iz politike kako bi spasio građansku Crnu Goru i rasteretio političku scenu.

“Koji vam je motiv da ostanete kada između redova sada priznajete da su novi stožer i garant građanske i multietničke Crne Gore politike drugih partija  koje su to dokazale nesumnjivom politikom, posebno kampanjom u Nikšiću i tako pobijedili nacionalizam i dali putokaz da fingirana blokovska politika više ne pali na političkoj sceni. Vašim odlaskom bi spasili  građansku Crnu Goru čiji su temelji odavno urađeni i armirani”, ističe Ašanin.

“Jasno je svima da Crnu Goru treba zidati strpljivo i marljivo ciglu po ciglu, tako će svima biti toplija. Napuštanjem politike i odlaskom Đukanovića nestali bi jazovi koje je napravio. Uzalud vam i unošenje vještačkih nemira pred nikšićke izbore i vaših ratnih kovanica “Bitka za Nikšić” ili “Bitka za crnogorski Staljingrad” kao i nekadašnja „Rat za mir” vašeg poznatog ideologa kojeg čuva Beograd i Srbija. Narod je to pročitao, ako mislite da nije onda potcjenjujete njegov zdravi razum i grdno se zavaravate”, navodi Ašanin.

Kaže  da Crna Gora nije ugrožena što je i sam Đukanović indirektno priznao.

“Procesi su nezaustavljivi, neke stvari će se desiti i bez predloženih poteza, doduše teže, ali točak istorije niko ne zaustavi posebno ako krene niz brdo, ne dozvolite da vas pregazi. Ne brinite za Crnu Goru u sigurnim je rukama kao što ste i priznali, a biće u još sigurnijim ako odete. Nije to  težak korak , i vjerujte da oni koji vas u suprotno ubjeđuju, oni to rade poltronski gledajući usput samo sitne lične i trenutne privilegije kojih je sve manje”, poručuje na kraju Ašanin.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije