Povežite se sa nama

Politika

CAREVIĆ: Postignut dogovor oko raspodjele fotelja u Budvi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prvi čovjek budvanske opštine Marko Bato Carević kazao je za Dan da je postignut dogovor oko raspodjele fotelja, odnosno imenovanja u upravnim odborima, odborima direktora i savjetima kulturnih ustanova, kako bi ta primorska opština nakon pola godine počela normalno da funkcioniše.

On nije htio da saopšti kakva je raspodjela dogovorena, ističući da je donijeta i odluka o budžetu i planu investicija, što su najznačajnije stavke za funkcionisanje izvršne vlasti.

“Koalicija koja je dogovorena, a čine je Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Demokratska Crna Gora, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora, formirana je od prvog dana, samo, eto, ove pozicije od početka nisu bile namještene kako je neko želio. Bilo je potrebno da se pronađe kompromis i do toga je sad i došlo. Pozicije su podijeljene, ali kako mi fotelje nisu bitne, već samo rad, ne mogu sada reći precizno kome je šta pripalo, saznaće se ovih dana. Najvažnije je reći da se u proteklom periodu ništa loše nije dešavalo po grad i građane Budve, a neće ni sad, kad smo konačno riješili i pitanje tih važnih pozicija i ko će ih pokrivati. Suština svega nam je bila da se donesu plan investicija i budžet, a onda slijede i imenovanja direktora u v.d. stanju i svega ostalog što je potrebno kako bi se ra d u našem gradu nesmetano odvijao. Iskreno se nadam i vjerujem da je pred svima nama neki mirniji period”, kazao je Carević.

On je rekao i da još neće moći da sazove sjednicu lokalne skupštine, ali je dogovor svih da se od luke donesu i da se krene sa radom, pa će se, u zavisnosti od situacije koju diktira korona virus, prilagođavati tome.

Mandat upravnim odborima, odborima direktora i savjetima prestao je 7. februara, pa su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove, sa gotovo hiljadu radnika, našla u teškoj situaciji jer ne mogu da funkcionišu.

Izvor: Dan

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije