Connect with us

Politika

CAREVIĆ: Postignut dogovor oko raspodjele fotelja u Budvi

Published

on

Prvi čovjek budvanske opštine Marko Bato Carević kazao je za Dan da je postignut dogovor oko raspodjele fotelja, odnosno imenovanja u upravnim odborima, odborima direktora i savjetima kulturnih ustanova, kako bi ta primorska opština nakon pola godine počela normalno da funkcioniše.

On nije htio da saopšti kakva je raspodjela dogovorena, ističući da je donijeta i odluka o budžetu i planu investicija, što su najznačajnije stavke za funkcionisanje izvršne vlasti.

“Koalicija koja je dogovorena, a čine je Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Demokratska Crna Gora, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora, formirana je od prvog dana, samo, eto, ove pozicije od početka nisu bile namještene kako je neko želio. Bilo je potrebno da se pronađe kompromis i do toga je sad i došlo. Pozicije su podijeljene, ali kako mi fotelje nisu bitne, već samo rad, ne mogu sada reći precizno kome je šta pripalo, saznaće se ovih dana. Najvažnije je reći da se u proteklom periodu ništa loše nije dešavalo po grad i građane Budve, a neće ni sad, kad smo konačno riješili i pitanje tih važnih pozicija i ko će ih pokrivati. Suština svega nam je bila da se donesu plan investicija i budžet, a onda slijede i imenovanja direktora u v.d. stanju i svega ostalog što je potrebno kako bi se ra d u našem gradu nesmetano odvijao. Iskreno se nadam i vjerujem da je pred svima nama neki mirniji period”, kazao je Carević.

On je rekao i da još neće moći da sazove sjednicu lokalne skupštine, ali je dogovor svih da se od luke donesu i da se krene sa radom, pa će se, u zavisnosti od situacije koju diktira korona virus, prilagođavati tome.

Mandat upravnim odborima, odborima direktora i savjetima prestao je 7. februara, pa su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove, sa gotovo hiljadu radnika, našla u teškoj situaciji jer ne mogu da funkcionišu.

Izvor: Dan

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije