Connect with us

Društvo

CIKOTIĆ SE OBRATILA BRATIĆ: Vaši stavovi najupečatljivije oslikavaju otklon od vrijednosti građanskog društva

Published

on

Amina Cikotić (Foto: Forum mladih SDP)

“Kao mladi ljudi pripadamo političkom subjektu koji je značajno doprinio konstituisanju građanskog koncepta države Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti, kao i usvajanja Ustava kojim se promovišu najviše vrijednosti modernog sekularnog društva koje stremi Evropskoj uniji i razvijenim zapadnim demokratijama.” navodi se u pismu Amine Cikotić, predsjednice Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Foruma mladih Socijaldemokratske partije Crne Goreobratio se pismom ministarki kulture, prosvjete, nauke i sporta, Vesni Bratić.

“Na tom konceptu, jedini u Crnoj Gori, trajemo pune tri decenije i stoga smo veoma zabrinuti zbog nove političke realnosti i sve naglašenijih trendova kojima se dovode u pitanje vrijednosti građanske Crne Gore. Naime, u izjavama, stavovima i djelovanju predstavnika nove vlasti isuviše je primjera kojima se najavljuje raskid sa fundamentalnim ustavnim odrednicama koje smatramo civilizacijskim dostignućem moderne Crne Gore”, navodi Cikotić.

Ukazali su na stavove, koje je ministarka Bratić iznijela više puta, ističući da se ona nalazi na čelu resora koji bi trebalo da promovišu vrijednosti građanskog društva.

“Posebno ukazujemo da upravo Vaši stavovi najupečatljivije oslikavaju otklon od vrijednosti građanskog društva, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da u novoj Vladi pokrivate upravo one resore kroz koje bi, putem kulturne i obrazovne politike, trebalo primarno promovisati ove vrijednosti”, ističe Cikotić.

Kako ističe Cikotić, uprethodna tri mjeseca takođe niko nije ni pomenuo pitanja omladine i poboljšanje njihovog statusa u Crnoj Gori, a javnosti nije predstavljena nikakva strategija i plan koja će se odnositi na mlade, koji jesu i moraju biti pokretačka snaga razvoja svakog društva.

“Utisak je da se u podjeli resora nove Vlade gotovo nimalo nje vodilo računa o adekvatnom tretmanu problematike položaja mladih, pa je naša bojazan da će se nastaviti sa pristupom marginalizovanja i zanemarivanja ovog važnog pitanja i u radu buduće Vlade.

U ime Foruma mladih SDP-a, obraćam Vam se zahtjevom za organizacijom sastanka sa delegacijom naše organizacije, na kojem bismo razgovarali o navedenim temama i pitanjima. Molimo Vas da, ukoliko je moguće, sastanak bude organizovan do kraja ove nedjelje”, zaključuje se u pismu upućenom Vesni Bratić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije