Connect with us

Politika

CKM: Joanikije započeo predizbornu kampanju za lokalne izbore u Nikšiću

Published

on

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović osvrnuo se na predizbornu situaciju pred lokalne izbore u Nikšiću, komentarišući da je Joanikije sastankom sa premijerom  Zdravkom Krivokapićem i predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem, uveliko započeo kampanju uoči izbora u gradu pod Trebjesom

“Administrator Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović je sastankom u Sabornom Hramu Svetog Vasilija sa Zdravkom Krivokapićem i Aleksom Bečićem otpočeo predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću. U obraćanju javnosti nakon sastanka on je kazao ‘’ ovo je ako Bog da godina velikih promjena u gradu Nikšiću’’ što jasno pokazuje njegovu namjeru zloupotrebljavajući crkvu da direktno utiče na građane i njihov izbor”, poručuje u saopštenju.

Samim tim što se sastao sa ova dva političara iz koalicije Mir je naša nacija, navodi Damjanović,  svima nam je jasno da će Joanikije krenuti u kampanju prikupljanja glasova za ovu anticrnogorsku koaliciju.

“Sveštenstvo Nikšićkog manastira je podijeljeno dio podržava Marka Kovačevića nisioca liste Za budućnost Nikšića a dio Moma Koprivicu prvog na listi Mir je naša nacija.Joanikije je iz Berana došao u Nikšić kako bi preokrenuo situaciju u korist liste koju predvodi Koprivica a koju podržavaju Bečić i Krivokapić”, dodaje u saopštenju.

Navodi da je nevjerovatno da administrator SPC po drugi put ne plašeći se Boga i Božijeg suda ulazi u predizbornu kampanju otvoreno davajući podršku političkim partijama.

“Joanikije pokušava da po dobro oprobanom receptu iz Berana preuzme vlast u Nikšiću i upravlja gradom po svojim pravilima.Svakom građaninu Crne Gore je jasno da je Joanikije Mićović odavno digao ruke od Svetog pisma i Jevanđelja i da ima ozbiljne ambicije da vodi političke kampanje i da se bavi kadriranjem u Vladi Crne Gore”, zaključuje u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije