Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Bečić nije vidio ni slovo Temeljnog ugovora

Published

on

Lideru Demokratske Crne Gore i predsjedniku crnogorskog parlamenta Aleksi Bečiću nije poznat sadržaj Temeljnog ugovora između Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC), saopštile su Demokrate.

Ranije danas, jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je da su, osim premijera Zdravka Krivokapića, ugovor vidjeli i Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Demokratska Crna Gora u cilju istine i ispravnog informisanja javnosti koristi ovu priliku da demantuje navode poslanika Milana Kneževića u kojima navodi da je predsjedniku Skupštine Crne Gore i predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću poznat sadržaj temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Crkve”, navode iz Demokratske Crne Gore.

Bečić, kao ni bilo koji drugi funkcioner Demokrata, kako su istakli, “nije vidio niti slovo tog ugovora, niti bilo koju njegovu verziju, radnu ili finalnu”.

“Aleksa Bečić i Demokrate su u više navrata naglasili da sve ono što predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i članovi Vlade, odnosno Vlada u cjelini usaglase sa Crkvom, jeste nešto što je za Demokrate i predsjednika Bečića prihvatljivo. Kao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poštuje Ustav i shodno tome se ne miješa niti u rad izvršne vlasti, niti u unutrašnja pitanja crkava i vjerskih zajednica”, navode iz Demokratske Crne Gore.

Javnost je, kažu u reagovanju, upoznata sa činjenicom da “ovo nije prvi put da demantujemo ovakve spekulacije, ali ćemo, baš kako smo kazali, uraditi to koliko god puta bude potrebno, a sve u cilju istinitiog informisanja građana”.

“Na kraju, još jednom ponavljamo pošto je očito potrebno: apsolutna je neistina da je Aleksa Bečić vidio bilo koju verziju ugovora, te shodno tome pozivamo poslanika Kneževića da suprotne tvrdnje dokaže, a ukoliko ne može, neka DF jednom za svagda prekine sa spinovima i podmetanjima”, navodi se u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije