Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Funkcioneri DF-a da odustanu od dnevnica, da vrate službene automobile i funkcije

Published

on

Demokratska Crna Gora večeras je predložila da poslanici i drugi funkcioneri Demokratskog fronta odustanu od dnevnica, da vrate službene automobile i više od 200 funkcija koje su dobili od “mrske, izdajničke Vlade”.

“Ako ste zaista principijelni, kažite vašim brojnim funkcionerima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da vrate službene automobile, da odbiju troškove telefona, da odbiju dnevnice, da ne refundiraju troškove puta, da ne refundiraju troškove goriva i tako dalje i tome slično. Naravno da nećete, jer vam je to osnovni motiv bavljenja politikom. I to svako vidi, svako zna”, poručuju Demokrate.

Kako dodaju, zbilja su u pravu gospoda Mandićevci.

“Sve je samo obično trabunjanje. Jer samo Demokratama i saborcima gore automobili. Sve je ostalo samo najobičnije trabunjanje”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

I za DPS je, kažu Demokrate, DF  u pravu.

“Uopšte ih ne pominjemo. Osim svakoga dana, godinama. Ali u pravu ste, jer ako vi tako kažete to valjda mora biti istina. Ali ako, kako kažete, laže koza ne laže rog: DPS svakodnevno napada Demokrate, baš kao i vi, o čemu ćete dokaze naći samo ako jednom dnevno zavirite u medije. I baš istom namjerom kao i vi. Jer smo brana dogovorenoj igranci koaliciji Mandić-DPS stvorenoj na Dahlanovom kanabeu”, navode u toj stranci.

Dodaju da su u prošlom odgovoru na napade DF-a kazali da se politička filozofija tog saveza svodi na dvije stvari: izdaju i oval.

“Izdaja je to što sa tim istim DPS-om pokušavate da srušite Vladu i parališete rad Skupštine, a oval su za vas funkcije, o kojima stalno pričate. Zato ste i prigrabili sve ono što smo mi odbili”, dodaju Demokrate.

Kako ističu, Mandić bi avion kako bi mogao otići na svaki koncert Zorice Brunclik i Kemiša.

“Koji mu sve su prilike rade istraživanja na osnovu kojih ovaj opet mašta o tome da je voljen od Tokija, San Dijega do Vladivostoka, i da dobro stoji u biračkom tijelu. Ozbiljne su to političke ličnosti, taman kao i Andrija Mandić“, naglašavaju Demokrate.

Upitali su DF, kada već broje podršku poslanika, hoće li nekad prebrojati i podršku odbornika.

“Recimo, Careviću. A što se tiče Bečića, nemojte se zabrojati pišući ova saopštenja pa povjerovati da js stvarno tako, pa da se recimo Andrija nedajbože zezne i stane na čelo liste, jer bi vas cifra podrške koju ima mogla veoma razočarati. Mada je to vama savršeno jasno. Zato se Andrija neće okliznuti da stane na čelo svoje liste. Sakriće se on kao i uvijek”, dodaju u Demorkatskoj Crnoj Gori.

Napominju i da Aleksa Bečić nikada nije uzeo ni jednu dnevnicu za putovanja ni u zemlji, ni u inostranstvu, ni od Skupštine, ni od Demokratske Crne Gore.

“Kao predsjednik Skupštine, pored toga što nije uzeo ni jednu dnevnicu, ne koristi ni pravo na službeni telefon. Takođe, nije ni jednom koristio državne vile na primorju koje pominjete na šta ima pravo. Nije za ovih godinu dana ni jednom koristio ni državni avion, iako je to potpuno dozvoljeno u skladu sa propisima i vrlo često neophodno zbog međunarodnih službenih aktivnosti”, ističu Demokrate.

Kako dodaju, što se tiče Sveta, Duška, Mila, Dahlana, Gugija – to su sve prijatelji Andrije Mandića…

“Naravno sve dok imaju novca. Čim nestane, Andrija će ih lako odbaciti, jer on prijateljatvo mjeri jahtama i luksuznim automobilima. Čija je zbilja jahta veća, Andrijina ili kolegina? Priča se da je tu opasan rivalitet”, naglašavaju.

Što se tiče magistarstkog rada, Demokrate poručuju da mogu i “DPS i Andrija da nastave da cvile, jer je njihov kriminalni plan prizvodnje lažnih afera na sudu dobio epilog i neslavno propao”.

“To je još jedan u moru dokaza saradnje DPS i Andrije, dva najprljavija politička igrača na sceni Crne Gore”, tvrde Demokrate.

Osvrnuli su se i na Skupštinu, ističući da, čim je DPS prekinuo bojkot, to će uskoro da uradi i Andrija, jer sve rade sinhronizovano i planski sa ciljem povratka DPS na vlast.

“Jer Andriju je briga za narod. Sebi je obezbijedio siguran posao u projektu „Beograd na vodi“ za koji cijela Crna Gora zna da su na tom projektu u poslovnom odnosu najpoznatiji balkanski trojac: Andrija-DPS- Sveto i SNS. A što se tiče broja poslanika koji podržavaju Vladu, opet vam kažemo: testirajte ga ako vam basta. Ne basta ni vama ni DPS-u. Ne basta vam, jer nijeste hrabri. I na kraju poruka: savijte glavu, prizjante da ste poraženi i jedan po jedan pravo u Plenum”, zaključuju Demokrate.

1 Comment

1 Komentar

  1. Anonim

    23.07.2021. at 00:48

    Dokle ćemo da slušamo tirade o DPS. Poslali ste ih u istoriju i tu završite. Hajde da vidimo što vi znate, možete, hoćete. Ne može više brisani DPS biti paravan za odsustvo makar mrve napretka.
    Dobili ste pozicije, privilegije, koristite ih, počnite da radite za građane i državu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije