Connect with us

Društvo

DEMOKRATE HN: Uskoro biciklistička staza “ĆIRO 2”

Published

on

Uskoro će građanke i građani opštine Herceg Novi, od Kamenara do Sutorine, moći da uživaju i u mnogo novih izgrađenih ili renoviranih i modernizovanih sportskih terena i objekata, teretana na otvorenom, ali i u biciklističkoj stazi “ĆIRO 2”, poručuju iz koalicije “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”, koju prevode Demokrate.

Demokrate su reagovale na saopštenje DPS-a u kojem se navodi da dosadašnja vlast u tom gradu nije ispunila obećanje da će riješiti problem nedostataka biciklističkih staza u opštini.

“Crnom Gorom već dugo vremena kruži vic koji kaže da kad od DPS-a čujete kako imaju “jasan i konkretan plan”, prvo prekontrolišete fali li vam šta, a onda bježite. Da to i nije samo vic svjedoče rezultati njihovih “jasnih i konkretnih planova”, oličeni u činjenici da aktuelna Vlada prosto ne zna gdje prije gasi požare i krpi rupe prouzrokovane radom pljačkaške družine maskirane u partiju”, poručuju Demokrate.

Kažu kako razumiju da se u predizbornoj kamanji nešto mora saopštiti, ali, kako dodaju, ovolika neumješnost prosto nas zabavlja.

“Među 200 realizovanih projekata lokalne samouprave u prošlom mandatu, kao i u 300 planiranih za naredni, za koji će nam građanke i građani Herceg Novog izvjesno ukazati povjerenje, mnogi su upravo vezani za sport i rekreaciju. Ali organizovana kriminalna grupa nikad nije shvatala šta znači i kako se dobija povjerenje svojih sugrađana, pa ćemo, kada ih već ne možemo naučiti moralu i etici, iskoristiti priliku da ih podsjetimo na samo neke od rezultata”, poručuju Demokrate.

Navode da su pješačka staza od Kamenara do Bijele u dužini od 700 m oplemenila je život mještana, ali i rekreativaca.

Vlastu u HN, kako poručuju uredila je otvoreni bazen u Bijeloj, a PVK “Mladost” vratila mještanima i tako pomogli da se nastavi sjajna bjelska vaterpolo tradicija od koje očekujemo velike uspjehe u budućnosti.

“U Baošićima smo izgradili teretanu na otvorenom, ali i kompletno renovirali dva dječija igrališta kod osnovne škole i fudbalskog terena. U Baošićima je potpuno renoviran otvoreni bazen. Presvučen armiranim betonom, sa novim zaštitnim ogradama, tuševima i vratima. U Kumboru smo sačuvali mandrać za sve stanovnike, što je veliki doprinos sportskom ribolovu ali i bokeškom načinu života koji se mora njegovati”, kažu Demokrate.

U Meljinama, su kako navode završili uređenje boćarskog terena, davši na taj način doprinos njegovanju ovog u Boki tradicionalnog sporta, ali i životne kulture.

Izgradili su, kako ističu, otvoreni košarkaški teren kod škole Dašo Pavičić.

U centru Igala su izgradili otvoreni košarkaški teren, postavili ogradu i sprave za vježbanje, a na Gomili smo izgradili otvoreni teren i dječije igralište.

“U Sutorini, kod Dnevnog centra izgradili smo multifunkcionalno sportsko igrališta.
Na Vrbanju smo izgradili avanturistički park, jedan od najboljih u regionu, koji je poboljšao ne samo sportske uslove za građane, već i turističku ponudu”, stoji u reagovanju Demokrata.

“Ovo su samo neki od realizovanih projekata. Ali, tu nećemo stati. Uskoro će građanke i građani opštine Herceg Novi, od Kamenara do Sutorine, moći da uživaju i u mnogo novih izgrađenih ili renoviranih i modernizovanih sportskih terena i objekata, teretana na otvorenom, ali i u biciklističkoj stazi “ĆIRO 2”, kažu Demokrate.

Novljani su, ističu Demokarte, odavno prepoznali šta znači, i šta im donosi “istina” DPS-a, pa znamo da sasvim jasno vide da je put koji im oni nude sve samo ne evropski i moderan.

“Naš je cilj stvaranje društva jednakih šansi i društvene solidarnosti, a činjenica da to nije urađeno tokom proteklih trideset godina najveći je poraz crnogorskog društva. Državu čine institucije, koje moraju biti sve ono što naše za vakta partije – pohare nisu bile: otvorene, profesionalne, i da svrhu ostvaruju u sprovođenju interesa građana. Umjesto toga, DPS nam nudi da se zatvaramo, dijelimo, gradimo rampe prema komšijama, a sve u službi skupa interesa prljavog kapitala nekolicine ljudi maskiranih u partiju”, poručuju Demokrate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije