Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Premijer i predsjednik Skupštine ne mogu biti iz jednog političkog bloka

Published

on

Iz Demokratske Crne Gore su poručili da su saglasni sa Demokratskim frontom da premijer i predsjednik Skupštine ne mogu biti iz jednog političkog bloka. Zbog toga to, kako dodaju, nije ni slučaj.

“Naime, premijera ste dali vi. Bio je nosliac vaše liste. Vi ste ga predložili Skupštini za mandatara. Zbog čega ste ga odmah napali i uništili odnose s njim nama je odavno jasno, ali to je već vaša stvar”, navode Demokrate u odgovoru Frontu.

Kako dodaju to ne može promijeniti činjecu da je premijer Zdravko Krivokapić bio nosilac liste ZBGC.

“Iste one liste kojoj je Andrija Mandić morao biti na posljednjem mjestu kako bi se napravio uspjeh, a koja je osim premijera dala i dva potpredsjednika Skupštine, kao i zaista impozantan niz drugih javnih funkcionera. Mandić to očito zaboravlja, taman kao što zaboravlja da je cijela raspodjela urađena po njegovom predlogu”, navode Demokrate.

Kažu i kako su saglasni sa tim da u državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja se trebaju poštovati.

“Ali ta izborna pravila ne nalažu da građani moraju da trpe to što vi ne možete ni sa kim živim, i što vam je svako s kim započnete saradnju „izdajnik“ kroz pet minuta. Umjesto da se mijenjate, i pokušate konačno držati te političke kulture koju na riječima propagirate, vi nastavljate po starom i čim prođu izbori proglašavate izdajnikom svakog iza koga se Andrija sakrije”, stoji u reagovanju Bečićeve partije.

Podsjećaju Andriju Mandića da ne postoje dva Tita.

“Ne postoji onaj dobri, beogradski Tito i onaj zli, podgorički Tito, koji je paradigma svakog zla. Tito je jedan, ali očito imamo dvojicu Andrija Mandića; onog koji u Beogradu ushićeno aplaudira Titu, i onog koji tog istog Tita u Podgorici mrzi. Valjda iz tog razloga Andriju osim „Brozomore“ dok je u Srbiji „Vučkomora“,  a u Crnoj Gori ga drma „Milomora“. Tu, ipak, i uz najbolju volju ne možemo pomoći”, stoji u reagovanju.

Demokrate kažu i su vjerovali da će se Andrija Mandić, kako kažu, “dozvati pameti i zbog građana ove zemlje odbiti naredbe Vučića i Đukanovića”.

“Ostavljamo mu prostor da zajedno sa Milom organizuje septembarske proteste protiv Vlade. Ali savjetujemo da obavezno dovede Zoricu Brunclik i Kemiša, jer je to jedini način da se toj političkoj tragikomediji odazove više od 100 građana. A tako je jer je narod navikao na saradnju DPS-a i DF-a. Ova dva subjekta svojim pećinskim nacionalizmom i lažima trideset godina uništavaju Crnu Goru”, poručuju Demokrate i dodaju da su teze na kojima DF bazira izjave za javnost logički i činjenično neutemeljene.

“Toliko dezorijentisane, da prosto imamo ozbiljnu sumnju da svaki napad na Demokrate piše Zorica Brunclik, partijski drug Andrije Mandića. Tako, recimo Andrija tvrdi da je svim Srbima iz Crne Gore matična država Srbija. Ukoliko je to tačno, valjda bi Andrija trebao biti makar državni sekretar u ministarstvu kod Vulina, ili pak Andrija nije pravi Srbin? Razumijemo da je velika vrućina, ali dajte skoncentrišite se malo”, zaključuju Demokrate u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije