Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Razumijemo pokušaj Mandića da malo politički profitira

Published

on

Razumijemo pokušaj Andrije Mandića da u ovim smutnim vremenima malo politički profitira, jer mu nije prvi put da kroz pitanja javnosti pokušava poslati poruku koja bi odgovarala isključivo njegovom političkom subjektu, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. Ističu da ovo nije prvi put da ga demantuju, ali da će to i sad uraditi je, kako navode, građani treba da znaju istinu.

“Prvo, kao predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić poštuje Ustav. A to znači da se ne miješa u rad izvršne vlasti, niti u unutrašnja pitanja crkava i vjerskih zajednica. Drugo, u odnosu na aktuelnu temu, stav Alekse Bečića koji je sopštio gospodinu Krivokapiću je istovjetan stavu kojeg je više puta saopštio javnosti. A on glasi: Proces usaglašavanja i potpisivanja temeljnog ugovora između Države i Crkve je u nadležnosti Vlade, kako je bilo i u svim prethodnim slučajevima potpisivanja istog sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama”, piše u reagovanju Demokrata na izjave Mandića.

Ističu da Bečić nije upoznat ni sa jednom radnom verzijom temeljnog ugovora, i tim prije, kako navode iz partije. jasno ističe da sve ono što predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i članovi Vlade, odnosno Vlada usaglase sa Crkvom, je nešto što je za Demokrate i  Bečića prihvatljivo.

“Treće, svi dosadašnji javni istupi u prethodnim mjesecima i nedeljama od strane državnih i crkvenih vlasti su išli u pravcu da će se nakon usaglašavanja Vlade i Crkve, temeljni ugovor potpisati u Crnoj Gori, što je logičan, prirodan i racionalan pristup. Zašto je došlo do nekih novih momenata u odnosu na te najave i planove, i to baš u ovim danima, nije na predsjedniku Bečiću da sudi, jer bi moglo biti shvaćeno kao miješanje u pitanja van njegovih ustavnih nadeležnosti, a na gradjanima i javnosti je da izvode zaključke”, dodaje se.

“Četvrto, činjenica da istovremeno za gospodina Krivokapića jedan spektar političkih subjekata govori da je protiv Crkve, a drugi spektar da je crkveno lice, dovoljno govori o svrsi napada na Vladu i predsjednika Vlade. Peto, dostojanstvo, interes i čast Države i Crkve, u potpunosti moraju biti zaštićeni”, zaključuju iz Demokrata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije