Connect with us

Politika

DPS: “Božić Bato Carević” ukinuo djeci Deda Mraza

Published

on

Širom razvijenog svijeta djeca se raduju Djeda Mrazu: Budvanski Božić Bata - Foto: facebook

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević počinio je nezapamćen zločin prema budvanskoj djeci čiji vršnjaci širom razvijenog svijeta se zajedno raduju Deda Mrazu. To su danas saopštili iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni su ocijenili da Carević, koji je ujedno i predsjednik crkvene opštine Budva, ukidajući Deda Mraza i uvodeći Božić Batu, nastavlja sa objedinjavanjem svetovne i duhovne vlasti vraćajući na taj način metropolu turizma u 18. vijek.

“Budva je, ipak, samo eksperiment kuda ova vlast želi da povede Crnu Goru, a čemu prisustvujemo u prethodnim mjesecima. Tako da danas imamo Vladu koja se sastavljala u vjerskim objektima, popove koji po priznanju Joanikija pišu zakone, ministre koji je postavljao Episkopski savjet i ministarku zdravlja koja diskriminiše građane favorizujući vjernike samo jedne crkve”, navodi se u saopštenju DPS-a, objavljenom na njihovom sajtu.

Sve to je, kako ističu, siguran znak da Crna Gora sa novom vladajućom većinom klizi ka teokratiji.

“Ipak, većinska Crna Gora je građanska, antifašistička i evropska i neće dozvoliti da se od Crne Gore napravi srednjevjekovna srpska država. A ova vlast će ostati upamćena samo po siledžijstvu kojim su i došli na vlast i činjenici što su djeci ukinuli Deda Mraza”, saopštili su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije