Connect with us

Politika

DPS: Vlada Crne Gore se priprema za skore prijevremene parlamentarne izbore

Published

on

Vlada Crne Gore se priprema za skore prijevremene parlamentarne izbore umjesto da se fokusira na suštinske i goruće probleme, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su, komentarišući najavu Vlade da će se u narednom periodu posvetiti problemima u vezi sa sticanjem državljanstva, kazali da se izvršna vlast priprema za skore prijevremene parlamentarne izbore.

„Umjesto da se fokusira na suštinske i goruće probleme, alarmantnu zdravstvenu krizu, činjenicu da nemamo budžet, na upozorenja koja stižu iz Evrope zbog niza nezakonitih poteza koje Krivokapićeva vlast povlači“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da je poziv koji su uputili javnosti za pomoć oko pripreme Godišnjeg programa rada Vlade za tekuću godinu vrhunac nesposobnosti i bjekstva od svojih nadležnosti.

„Zaključujemo da će im građani asistirati oko donošenja Budžeta, sanacije užasne i kataklizmične epidemiološke situacije, rješavanja brojnih drugih problema koje je nesposobnost i nekompetentnost ove Vlade prouzrokovala, dok će se Krivokapićev kabinet posvetiti realizaciji i podjeli državljanstava politički, vjerski i nacionalno podobnim građanima, svojim potencijalnim glasačima“, naveli su iz te partije.

Kako su dodali, Vlada će raditi na planu koji podrazumijeva uvođenje vjeronauke u školama, u cilju vraćanja zasluga onima koji su ih doveli na vlast i omogućili da budu tu gdje jesu.

Iz DPS-a su kazali da su svjesni “prolaznog i privremenog trajanja ove najgore Vlade u istoriji Crne Gore”, ali da ozbiljno zabrinjavaju teške i ozbiljne posljedice koje će ostati iza neodgovornog i nekompetentnog upravljanja državom.

“To nije politički stav, već osjećaj sve većeg broja građana koji se osjećaju kao zatočenici podijeljene, posvađane, nacionalističke poslaničke većine i apsolutno nesposobne Vlade”, poručili su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije