Connect with us

Politika

ELEMENTARNO NEZNANJE: Eksperti se pozvali na nepostojeći član Ustava

Published

on

Od 158 članova Ustava Crne Gore, oni se pozvali na član 188: Sa konferencije Vlade - Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore se u obrazloženju neustavnosti važećeg Zakona o slobodi vjeroispovjesti pozvala na nepostojeći član Ustava Crne Gore, objavio je na svom twitter nalogu poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

U obrazloženju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovjesti Vlada je utvrdila neustavnost važećeg Zakona sa 12 članova Ustava.

Iz obrazloženja potreba za donošenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i pravnog položaja vjerskih zajednica bez javne rasprave

Osim toga predlagač je utvrdio da važeći Zakon nije ustavan čak i u pogledu “nepostojećeg” člana 188 Ustava Crne Gore.

Ustav Crne Gore ima 158 članova.

Iz Ustava Crne Gore, koji sadrži samo 158 članova

“Potrebno je da Vlada Crne Gore i premijer Zdravko Krivokapić još jednom izvrše ispravku obrazloženja zakona. Ustav nema 188 članova. Čita li iko u  Vladi materijale koje šalju Skupštini Crne Gore na usvajanje. Čudi me da je ovo promaklo MCP koja reče da je pisala zakon…”, napisao je na Twitteru poslanik SDP-a Raško Konjević.

Ovaj materijal prošao ekspertski tim SPC što je juče potvrdio episkop budimljansko nikšićki i administrator MCP Joanikije, Ministarstvo pravde ljudskih i manjinskih prava na čijem čelu je Vladimir Leposavić, Vladu Crne Gore, skupštinski Zakonodavni odbor, a da niko nije primijetio nelogičnosti.

Skupštinski Zakonodavni odbor, kako je danas saopšteno, u petak će razmatrati Prijedlog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje je Vlada dostavila parlamentu i predložila da ih usvoji po skraćenom postupku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije