Connect with us

Politika

KONJEVIĆ: Crna Gora svojom vjekovnom borbom stvarala slobodu i za sebe i za druge

Published

on

Trinaesti jul je simbol crnogorskog slobodarstva i nepokolebljive i vječne borbe za slobodu i nezavisnost. On je najveći datum moderne crnogorske istorije jer je uspio da spoji Crnu Goru u njenim ključnim dostignućima, saopštio je predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Raško Konjević.

“13. jula 1878. u Berlinu kada smo dobili i formalnu međunarodnu verifikaciju naše nezavisnosti i 13. Jul 1941.godine kada je najmanji od južnoslovenskih naroda ustao da brani slobodu, poručujući tim činom porobljenoj Evropi kojim putem treba da krene”, poručio je Konjević.

Sloboda za Crnu Goru, kaže, nikada nije imala cijenu.

“Crna Gora je svojom vjekovnom borbom stvarala slobodu i za sebe i za druge. Crnogorsko slobodarstvo najbolje je sažeo Tenison u poruci “o najmanji od naroda.. ti velika Crna Goro” Mali u brojevima a veliki u vrijednostima i dostignućima – uvijek je bila Crna Gora”, istakao je Konjević.

Zato nas, poručuje on, i državotvorna i antifašistička vertikala koju simbolizuje 13. jul obavezuju da to moraju biti stubovi savremene Crne Gore od kojih nikada ne smijemo odustati. Bez obzira koliko bilo teško i izazovno na tom putu i koliko bilo onih koji bi htjeli da uruše tekovine naša oba veličanstvena 13. jula.

“Crna Gora će biti snažna i vječna u mjeri u kojoj bude spremna da brani antifašizam kao jednu od njenih najvećih vrijednosti. Zato, svi građani Crne Gore, svih vjera i nacija, moraju zajedno širiti duh slobode i antifašizma. Neka je srećan 13. jul Dan državnosti i  ustanka crnogorskog naroda!”, zaključio je Konjević.

Advertisement

Najčitanije