Connect with us

Društvo

EVROPSKI TIM ZA HN: Uvešćemo subvencije za kupovinu bicikala

Published

on

Evropski tim za Herceg Novi planira da uvede subvencije za kupovinu bicikala kako bi ih što više sugrađana koristilo, a to će uticati na zaštitu životne sredine i manje gužve u saobraćaju, ocijenio je nosilac Predrag Dabović.

On je naveo da je u Herceg Novom i regionu u posljednje vrijeme trend vožnja biciklima.

“Novljani dobro prate trendove. Zadnjih godinu dana u periodu korona krize primjećen je veliki broj biciklista na našim putevima i stazama. A mi nemamo nijednu napravljenu stazu, niti obilježenu trasu. Potrebno je izgraditi nove biciklističke staze, a postojeća šetališta i puteve eventualno obilježiti kako bi se uveo red u saobraćaju”, rekao je Dabović.

Prema njegovim riječima, buduću trasu za bicikliste bi mogli koristiti i vozači trotineta, rolera i hoverbordova…

“Mi iz Evropskog tima za Herceg Novi ćemo se zalagati za subvencionisanje odnosno podsticaj za kupovinu bicikala, kako bi ih što veći broj građana koristio, ne samo za rekreaciju, već i za prevoz do radnog mjesta. Benefiti biciklizma su višestruki, samo ćemo pomenuti manje izduvnih gasova, zaštitu životne sredine, a uz sve to ide i rasterećenje kritičnih tačaka u gradu što se tiče automobila”, naveo je Dabović.

On je dodao da su svima poznati veliki benefiti za zdravlje od vožnje bicklom.

“Sve ovo što sam pobrojao je dio programa Evropskog tima za Herceg Novi, tako da očekujemo podršku 9. maja. Pozivamo građane da glasaju za broj 2. Evropski tim za Herceg Novi”, zaključio je Dabović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije