Connect with us

Politika

KOMŠIĆ O ČESTITKI KRIVOKAPIĆA: Sumnjamo u dobre namjere, neprihvatljivo objašnjenje da je bio privatni razgovor

Published

on

Nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija Podgorice, jedini kontakt koji sam ja imao posredno doduše preko našeg ambasadora tu u Podgorici sa gospodinom Abazovićem, kada sam našeg amabasadora zamolio da Abazoviću prenese poruku da komunicira sa lažnim profil, istakao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH,  za RTCG.

Kako ističe Komšić saopštio je da još nije bilo zvaničnih reakcija Vlade Crne Gore nakon što je objelodanjeno da je premijer Zdravko Krivokapić čestitao predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, 9. januar – dan RS. Smatra da je potez Krivokapića plod političkog neiskustva.

Navodi i da će većem  dijelu javnosti Bosne i Hercegovine postupak Krivokapića ostaviti trag podozrenja i sumnje u dobre namjere novog crnogorskog rukovodstva.

”Nije bilo nikakvih zvaničnih reakcija Podgorice, jedini kontakt koji sam ja imao posredno doduše preko našeg ambasadora tu u Podgorici sa gospodinom Abazovićem, kada sam našeg amabasadora zamolio da Abazoviću prenese poruku da komunicira sa lažnim profilom”, rekao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH naveo je i da je neprihvatljivo objašnjenje iz kabineta crnogorskog premijera da zvanične čestitke nije bilo te da je riječ o privatnom razgovoru sa predsjedninicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

”Krivokapić je nov i neiskusan na toj funkciji ali možda će to biti lekcija koju će da shvati kada ste na takvim funkcijama i nešto se može razlikovati zvanično od privatnog. On je govorio u funkciji predsjednika Vlade, to je zvanično, i obraćao se jednom od dužnosnika entiteta BIH i u toj komunikaciji i to je uvijek zvanično”,istakao je Komšić. Dodaje da će potez crnogorskog premijera ostaviti trak na odnose dvije države.

”Jedan dio javnosti u BIH tu mislim na Republiku Srpsku pozdravlja taj potez Krivokapića ali u Sarajevu i većem djelu javnosti ostaviće ako ništa jedan trag podozrenja pa čak ako će te da vam kažem i sumnje u dobre namjere novog crnogorskog rukovodstva”, istakao je Komšić.

Komšić pojašnjava i da 9. januar BIH simbolizuje početak velikosrpske agresije nad tom državom i dodaje da zabrinjava vraćanje u prošlost i oživljavanje ideja Velike Srbije.

”Nažalost istorija na ovim prostorima kada se ponavlja uvijek se ponavlja krvavo i kada očekujete da su generacije koje dolaze nakon velikih tragedija nakon prolivne krvi naučile nešto pametnije uvijek vas to neprijatno iznenadi”, naveo je Komšić.

Ističe i da ima velika očekivanja od nove administracije u Vašingtonu, a od novog američkog predsjednika Džozefa Bajdena očekuje da će učiniti sve da ovaj dio Balkana bude sigurnije i stabilnije mjesto za život.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije