Connect with us

Politika

KONJEVIĆ: Predlog za smjenu Leposavića nema nikakve veze sa antisrpskom politikom

Published

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije SDP Raško Konjević kazao je da je predlog Zdravka Krivokapića za smjenu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića bio na fonu onoga što je tražila njegova stranka, zbog čega su taj potez i pozdravili.

On je istakao i da svjedočimo tome da oni koji su zdušno podržavali stav Leposavića danas traže njegovo razrješenje.

“Ne mislimo da je dobro da u suočavanju sa prošlošću relativizujemo događaje kao što je genocid u Srebrenici”, rekao je Konjević, gostujući u Jutarnjem programu RTCG-a.

Pojasnio je da ovaj potez Krivokapića nema nikakve veze sa antisrpskom politikom jer se ovdje ne govori o nacijama, već o individualnoj odgovornosti pojedinaca.

“Nije valjda da pripadnost nekoj nacionalnosti može uticati na naš vrijednosni sud. Najveća glupost koju sam iz Vlade čuo je da se neki narod može proglasiti genocidnim”, naglasio je Konjević.

Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore ponovio je stav njegove partije da neće braniti ministra zbog iznešenih stavova, ali ga neće ni smjenivati sa DPS-om.

“Svaki politički potez će proisticati iz potrebe čuvanja volje građana iznijete na izborima. Svaki ministar mora biti svjestan da nije bitniji od građana, odnosno njihove većinske volje”, objasnio je Šaranović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije