Connect with us

Politika

LEPOSAVIĆ: Izbrisani sporni članovi, Zakon na Vladi po hitnom postupku

Published

on

Tekst izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti je spreman i izbrisani su i izmijenjeni sporni članovi tog akta. Prijedlog izmjena i dopuna zakona će po hitnom postupku biti utvrđen na Vladi početkom naredne sedmice, a potom će biti proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić potvrdio je u izjavi za Dan da je završen tekst izmjena. Time je ispunjeno predizborno obećanje nove vlasti.

“Prijedlog je spreman i biće usvojen uz poštovanje zakonodavne procedure. Iako se radi o hitnom postupku izmjena zakona, kada organizovanje javne rasprave nije obavezno, mi smo pristupili sprovođenju intenzivnih konsultacija sa vjerskim zajednicama”, rekao je Leposavić za Dan.

On je o tekstu izmjena obavijestio i predstavnike Evropske unije u Crnoj Gori.

Leposavić je razgovarao sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske, Islamske zajednice i predstavnicima Katoličke crkve u Crnoj Gori i tom prilikom ih upoznao sa namjerom o izmjeni Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica u Crnoj Gori usvojen je u Skupštini Crne Gore 27. decembra prošle godine, a stupio je na snagu 8. januara. Potom su počele litije, koje su okupile desetine hiljada ljudi.

 

 

1 Comment

1 Komentar

  1. GRAĐANSKI

    10.12.2020. at 11:41

    Zanima me samo – kako će o Izmjenama i dopunama ovoga Zakona glasati: “intelektualka”, “slobodnomisleća”, “građanske” i “demokratske” orjentacije gospođa Božena Jelušić?!?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije