Connect with us

Politika

OPOZVALI GA: Bezbjednosne službe otkrile da je konzul pričao protiv Vlade

Published

on

Vlada Crne Gore opozvala je počasnog konzula u Republici Sjevernoj Makedoniji Branka Azeskog, uz obrazloženje da je to urađeno jer konzul pokušava da omalovaži i kompromituje najviše organe vlasti u Crnoj Gori iznoseći svoja lična zapažanja i predviđanja u pogledu rada Vlade Crne Gore, piše Dan.

Odluka o opozivu usvojena je na posljednjoj sjednici crnogorske vlade.

“Opoziva se Branko Azeski sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Štipu – Republika Sjeverna Makedonija, sa nadležnošću za opštine Berovo, Vinica, Delčevo, Zrnovci, Karbinci, Kočani, Makedonska Kamenica, Pehčevo, Probištip i Češinovo Obleševo”, navodi se u rješenju koje je potpisao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema tom rješenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova došlo je do saznanja da Azeski u vršenju dužnosti počasnog konzula koristi svaku priliku da svojim narativom izrazi sumnju u ugled Crne Gore i kredibilitet njenih organa.

Pojašnjava se i da su od strane bezbjednosnih organa naročito zapaženi razgovori Azeskog sa uglednim poslovnim ljudima iz različitih sfera tokom kojih je pokušavao da omalovaži i kompromituje najviše organe vlasti u Crnoj Gori, iznoseći svoja lična zapažanja i predviđanja u pogledu rada Vlade Crne Gore.

U rješenju se ističe da Ministarstvo vanjskih poslova smatra da navedeni nastupi mogu ozbiljno narušiti ugled države i da nema osnova za dalje produženje njegove funkcije.

Prema zvaničnim podacima, Branko Azeski je bio počasni konzul Crne Gore u Makedoniji od 2016. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije