Connect with us

Politika

LP: “Bogougodnice” svima pokazale šta znači građanska hrabrost

Published

on

Liberalna partija iskazuje punu podršku feminističkoj grupi “Bogougodnice”, navodeći da predstavljaju udruženje hrabrih žena koje su pokazale svima šta znači građanska hrabrost i kako se bori za vrijednosti slobodnog društva.

“Na žalost, njihovi mirni performansi naišli su na nasilnu i agresivnu reakciju ekstremističkih grupa i pojedinaca, bliskih SPC kojii očigledno, ne mogu da podnesu različitost i drugačije mišljenje, naročito kada ga iznose i brane snažne i samosvjesne žene”, navode u saopštenju.

Liberali snažno osuđuju napade na ovu grupu i pozivaju nadležne da hitno i oštro sankcionišu takve pojave i pokažu da takve prijetnje nijesu poželjne i da im nema mjesta u Crnoj Gori.

“Borba za slobodno i otvoreno društvo stalna je i naporna, naročito u mladim demokratijama. Zato je od posebnog značaja da država njeguje i podržava takva nastojanja svakog građanina i građanke i slobodnih civilnih grupa. Na odnosu prema takvim grupama, a naročito ženskim, feminističkim organizacijama najbolje se oslikava stepen demokratskog i civilizacijskog razvoja jednog društva i naše spremnosti da prihvatimo i budemo dio evropskog sistema vrijednosti”, zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije