Connect with us

Politika

LP: Dijalog između vlasti i opozicije jedini način

Published

on

Za nas je dijalog jedini način vođenja politike, a naš prioritet jesu evropske integracije i dostizanje razvojnog i demokratskog nivoa država Evropske unije (EU), saopštila je Liberalna partija.

Kako navode, na sjednici Predsjedništva LP-a, koja je održana sinoć u Podgorici, razmatrana je veoma složena politička situacija, položaj LP i dalje perspektive razvoja političke scene u Crnoj Gori.

“Predsjedništvo je podržalo inicijativu predsjednika Skupštine g. Bečića za sastanak lidera parlamentarne većine i opozicije koji će se održati 7. jula u Skupštini, kojoj će prisustvovati lider Liberalne partije. Za nas je dijalog jedini način vođenja politike a naš prioritet jesu evropske integracije i dostizanje razvojnog i demokratskog nivoa država EU. Isto tako, jedan od najvažnijih prioriteta jeste i konačno rješavanje situacije u pravosuđu, što bi u riješilo zastoj u poglavljima 23 i 24 koja su najizazovnija za našu državu. Iz toga razloga predsjedništvo podržava dijalog svih partija i vlasti i opozicije u cilju postizanja zajedničkih pravaca djelovanja kada su u pitanju vitalni nacionalni interesi Crne Gore i njenih građana”, istakli su u saopštenju.

Predsjedništvo je, dodaju, raspravljalo i o Redovnoj Konferenciji partije na kojoj će se birati novo rukovodstvo LP.

“Zaključeno je da će se Konferencija, čiji je redovan termin na jesen 2021., najvjerovatnije odložiti za prvu polovinu 2022. godine, usljed nepovoljne epidemiološke situacije i mjera protiv Covid19 virusa koje otežavaju normalno održavanje većih skupova ali i eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora. Istovremeno, Liberalna partija sprovodiće pripreme za lokalne izbore koji će se održati na jesen ali i za one koji nas očekuju na proljeće. LP ponudiće ozbiljnu državotvornu alternativu kroz saradnju sa svim relevantnim partijama koje se okupljaju oko ideje građanske, moderne i suverene Crne Gore”, dodali su u saopštenju.

Predsjedništvo je, navode, raspravljalo i o drugim redovnim aktivnostima i zaduženjima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije