Connect with us

Politika

LP: Da SDT preispita imovinu najviših funkcionera nove Vlade

Published

on

Liberalna partija (LP) pozvala je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da hitno preispita imovinu i nekretnine najviših funkcionera nove Vlade i lokalnih vlasti.

Iz te partije pozdravili su sprovođenje pravde u svakom slučaju u kojem postoji sumnja da je zakon prekršen, a kojima rukovodi SDT, navodeći da te slučajeve treba prepustiti tužilaštvu.

Oni su kazali da se ti slučajevi ne smiju politizovati, “kako to permanentno pokušava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, radi ličnih i političkih poena”.

“Istovremeno, pozivamo SDT da hitno preispita i imovinu te nekretnine najviših funkcionera nove Vlade, ali i lokalnih vlasti. Ovo je neophodno kako bi u korijenu spriječili moguće manipulacije i zloupotrebe sa pozicija vlasti”, navodi se u saopštenju LP.

Prema njihovim riječima, o tome govori primjer predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

“Koji je uzurpirao hiljade i hiljade kvadrata državnog zemljišta u zoni Morskog dobra na što su čak reagovale i organizacije civilnog sektora bliske novoj vlasti”, navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije su kazali da je to “samo jedan od primjera nelegalne uzurpacije zemljišta, nelegalnih objekata, vikendica na moru funkcionera nove Vlade”.

“Pa se osnovano plašimo da su moguće zloupotrebe u tom smjeru sa najviših pozicija vlasti”, rekli su iz LP.

Oni su podsjetili da 15. januara počinje da se primjenjuje Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Čije odredbe o utvrđivanju državnog vlasništva nad uzurpiranom imovinom od strane vjerskih zajednica treba da sprovedu upravo dva organa koja su se našla na udaru režimske propagande Vlade Zdravka Krivokapića i Abazovića, Uprava za imovinu i Uprava za nekretnine”, kazali su iz LP.

Iz te partije su poručili “da im neće uspjeti da ispune obećanja data Srpskoj pravoslavnoj crkvi”.

“Ko se god nalazio na čelu tih institucija, snažno ćemo insistirati na sprovođenju Zakona i pravnoj državi”, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije