Connect with us

Politika

LP: Traži se ostavka Leposavića

Published

on

Liberalna partija (LP) zatražila ostavku ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog, kako su kazali, sramotnih stavova o Srebrenici koje je izrekao u Skupštini Crne Gore.

U LP-u smatraju da je Leposavić stavom da je spreman da prizna da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi, ugrozio ugled Crne Gore u regionu i svijetu.

Iz LP su kazali da je Leposavić i uvrijedio svakog normalnog čovjeka, građanina, posebno ugrožavajući nacionalne manjine i dovodeći u pitanje građanski koncept države propisan Ustavom.

Iz te stranke su kazali da je Leposavić kao ministar pravde u ime Vlade Crne Gore osporio legitimitet međunarodnog suda pravde u Hagu a kao ministar ljudskih prava pogazio svako ljudsko dostojanstvo.

Iz LP-a su naveli da ukoliko Leposavić nema toliko časti i osjećaja odgovornosti prema građanima, da ga onda premijer Zdravko Krivokapić mora hitno smijeniti.

“Inače će ovo biti još jedna potvrda da Crnu Goru vodi šovinistički, nacionalistički i ostrašćeni režim čija je jedina ideja da pogazi sva dostignuća moderne Crne Gore i ugrozi građanski sklad i mir”, zaključili su iz LP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije