Connect with us

Politika

MI: Vlada dovela Crnu Goru u predvorje sukoba sa EU i NATO, nestabilnost i unutrašnje konflikte

Published

on

Negativnim mišljenjem Venecijanske komisije na izmjene tužilačkih zakona, kao i nezakonitim i skandaloznim objelodanjivanjem imena stranih i domaćih obavještajaca na parlamentarnom odboru, Krivokapićeva vlada je nastavila sa politikom kompromitacije naše države.

Vlada je, u želji da kreira regulativu za obračun sa tužilačkim organima i specijalnim tužilaštvom i ujedno izađe u susret stranačkim liderima koji su sudski procesuirani, Crnu Goru dovela u predvorje sukoba sa Evropskom Unijom i NATO paktom. Time je nova vlast utrla put antievropskoj i antiatlantskoj politici i otvoreno stala protiv većinske volje građana. Istovremeno je izvrgla ruglu svoj postizborni sporazum o spoljnopolitičkim prioritetima i nagovijestila dodatne ustupke marionetama Beograda i Moskve koji čine pretežan dio parlamentarne većine.

Ovakvom politikom Vlada ne samo što sukobljava našu državu sa Briselom i Vašingtonom već uvodi Crnu Goru u nestabilnost i unutrašnje konflikte. Ostaje samo da se vidi da li će deklarativne proevropske partije u novoj vlasti odbaciti pritisak njihovih antizapadnih koalicionih saveznika ili će i dalje mržnja prema bivšoj vlasti biti odlučujući zajednički imenitelj. Srozavanje ugleda Crne Gore, kao i spremnost nove vlasti da toleriše sopstveno bezakonje i opasne radnje svojih funkcionera, osim što je zabrinjavajuće, sve jače potvrđuje potrebu raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Reagovanje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije