Connect with us

Politika

MVP: Ispitaćemo kako cure informacije

Published

on

Nadležne institucije pozabaviće se curenjem informacija, koje se odnose na prepisku opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, koja je poslata sa službenog maila Ministarstva vanjskih poslova, a koju je adresirao na crnogorske diplomate, saopšteno je danas iz tog Ministarstva.

Kako dodaju, MPV razumije interesovanje javnosti za aktuelne teme iz domena Ministarstva vanjskih poslova, kao i slobodu medija, ali takođe ukazuje na delikatnost objavljivanja službene prepiske institucija.

“Po ko zna koji put, Vlahović, u neobuzdanoj ambiciji, da se „obračuna“ sa MVP pred crnogorskom javnošću, prekršio je Zakon o vanjskim poslovima i pokušao da naruši ugled institucije i profesije.Ne mireći se sa činjenicom da je opozvan i zanemarujući činjenicu da u njegovom radnom dosijeu postoje četiri disciplinska postupka zbog teže povrede službene dužnosti, ambasador Vlahović pokušava na sve moguće načine da vrijeđa, omalovažava i drži lekcije u perfidnom i populističkom maniru. Pod plaštom crnogorskog patriote koji brani Crnu Goru, u ovoj predstavi za javnost prevashodno stavlja lični interes ispred interesa institucije i države”, navode u saopštenju.

Osnovni zadatak diplomate je, dodaju, zastupanje državnih interesa u inostranstvu. Sljedstveno tome, treba i mora biti osoba koja će u svakom trenutku, bez obzira na lični stav i društveno, ideološko i političko opredjeljenje, dostojanstveno zastupati interese svoje države, sa najvišim moralnim principima i etikom, te poštovati pravila u zemlji prijema.

“Ministarstvo vanjskih poslova je na ovaj način „samo“ dobilo dodatnu argumentaciju za njegov opoziv, kao i za okončanje trećeg i četvrtog disciplinskog postupka. Gospodin Vlahović buduće bitke neće voditi pod krovom Ministarstva vanjskih poslova, već, vjerovatno, u svom maniru, na bombastičnim naslovnicama, kako i priliči njegovom „diplomatskom“ temperamentu”, zaključuju u sapštenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije