Connect with us

Politika

MVP: Pokrenućemo disciplinski postupak protiv Vlahovića

Published

on

Vlahović (FOTO: AntenaM)

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je da će pokrenuti disciplinski postupak protiv Miodraga Vlahovića.

“Ministarstvo vanjskih poslova informiše javnost da će pokrenuti disciplinski postupak protiv već opozvanog ambasadora Miodraga Vlahovića, povodom objavljivanja teksta pod naslovom „Depeša br. 155/2018ʺ u jednom crnogorskom mediju, čime je službeni dokument MVP učinio javnim.

Postoji osnovana sumnja da je ovim činom prekršio član 112 Zakona o vanjskim poslovima, stav 1, tačke 3, 5 i 6, koji se odnosi na teže povrede službene dužnosti.

Podsjećamo da su, do sada, protiv ambasadora Vlahovića pokrenuta tri disciplinska postupka, sva tri zbog teže povrede službene dužnosti, od čega su dva okončana propisivanjem novčane kazne, dok je jedan postupak u toku.

Za teže povrede službene dužnosti predviđene su četiri moguće kazne: novčana kazna od 20% do 30% zarade isplaćene za mjesec u kojem je novčana kazna izrečena, u trajanju do šest mjeseci; zabrana upućivanja na rad u diplomatsko-konzularno predstavništvo na period do dvije godine; zabrana napredovanja do dvije godine; prestanak radnog odnosa”, saopšteno je iz Ministarstva.

O navedenom će odlučivati Disciplinska komisija Vlade Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Ovo je link za pomenuti tekst. Da se primijetiti da Vlahović samo naslovom aludira na depešu a da nije objavljen i sami dokument, kako stoji u tekstu saopštenja.

https://www.antenam.net/stav/182337-depesa-br-155-2018

Vlahović je u momentu opoziva bio ambasador pri Svetoj Stolici i Malteškom redu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije