Connect with us

Politika

RADULOVIĆ U TRANSU: Mi smo ludi

Published

on

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promjene PzP Branko Radulović imao je veoma energičan i može se reći dramatičan “nastup” na današnjem premijerskom satu u Skupštini na Cetinju.

On je, tokom postavljanja poslaničkog pitanja premijeru Zdravku Krivokapiću, burno reagovao na situaciju u tužilaštvu i sudstvu, borbu sa koronavirusom, nabavku vakcina, stanje u preduzećima, iznoseći i uvredljive epitete uz pitanje: “Da li smo mi normalni”.

Radulović je na početku izlaganja rekao da je potrebno u tužilaštvu sve preispitati jer, kako je istakao “sve tamo smrdi, od Osnovnog državnog tužilaštva pa do Ivice Stankovića.

– Mi smo to dobro osjetili. Ne samo da smrdi u Tužilaštvu nego smrdi u u sudstvu, od Osnovnog do Vrhovnog. Smrdi u tkz. Privednom sudu, to je stečajna mafija. Smrdi u Ustavnom sudu. Sve smrdi. Sve treba da promijemo – kazao je Radulović.

Radulović je tokom postavljanja pitanja prekoračio vrijeme, i zamolio predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da mu dozvoli da još govori, te da se odriče vremena za komentar na koji ima pravo nakon Krivokapićevog odgovora.

– Možete mi uzeti, ja ću mu sve reći pa neka mi on (Krivokapić) odgovori. Mene nemojte više ni puštati, hoću da kažem viziju – odgovorio je Radulović Bečiću koji ga je upozorio da mu ističe vrijeme tokom postavljanja pitanja.

On je pitao Krivokapića da li je svjestan da je Crna Gora pred potpunom recesijom.

– Dolazimo do toga da me zove ona fukara iz Kombinata aluminijuma, ucjenjuje nas. Tužba – kazao je Radulović, nakon čega ga je Bečić upozorio da “bira riječi”.

Radulović je kazao da ga ne intresuje Evropska unija već Crna Gora.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori kazao je da “ćemo još više da umiremo ako se ne dozovemo pameti”.

– Da li ste vi normalni, da li znate uopšte što se dešava? Da li znate kako gdje ide i kako ide virus? Mi smo njegovo stanište pomakli sa svojim egoizmom i presijecanjem biološkog prstena. On se brani, on je pametniji od nas, on ide deset godina ispred nas. Jeste vi normalni što pričate, sa onakvim skupovima i onakvim pridržavanjem mjera. Pomrijećemo sa ovakvim nedostatkom empatije, sa ovakvim ludilom – kazao je Radulović.

On je istakao da je on jedini nenormalan jer jedini među normalne ljude nosi masku dok šeta.

–  Mi smo ludi – energično je saopštio Radulović, dodajući da onaj koji ne nosi masku je potencijali ubica.

– Onaj kome je neko umro, on je najviše kriv za to. To je zakon vjerovatnoće – kazao je Radulović.

Kazao je da moramo da nabavimo 500.000 ili milion vakcina, ističući da nisu sve vakcine efikasne.

– Mi moramo da napravimo testove koji će da registruju posljednji obik virusa. Ukoliko to ne uradimio, zla nam je pogibija – poručio je Radulović.

On je poručio Krivokapićuz da ukoliko se ne pridržavamo propisanih mjera, onda treba da uslijedi lokdaun.

– Zatvori Crnu Goru jer nismo ljudi. Nismo Japanci, nismo ništa – kazao je Radulović, a u skupštinskoj sali se kroz smijeh čulo odobravanje.

On ističe da traže od zdravstvenog sistema da bude efikasn, a “koliko dajete tom zdravstvenom sistemu”?

– Ne kažem ovo zbog mioje ćerke, pitate li koliko dajete tom sistemu? 350 eura po glavi stanovnika. Koliko u Hrvatskoj? Tri puta više. Koliki je prosjek u EU? Deset puta više. Gdje su vam bolnice, gdje vam je oprema? Oni nesrećnici tamo što su im sijede kose, što plaču za svakim umrlim, ta ološ po pojedimim portalima i društvenim mrežama se igra se sa njihovim imenima – naglasio je Radulović, nakon čega ga je Bečić ponovo upozorio da bira riječi.

– Sram ih bilo. Ta ološ zaslužuje mnogo više – odgovorio je Radulović.

Bečić mu je na to rekao “Vi ste profesor, nemojte”

– Ma koji profesor, ja živim za Crnu Goru. Tako gospodo, uvažavajte zdravstvenu situaciju i poštujte mišljenje struke – odgovorio je Radulović.

On je kazao da zna zašto je Krivokapić kriv za podjele u Crnoj Gori.

– Da ste bili reformista pravi, danas bi se dijelili na lopove i poštene. Mnogi mi bili u Spuž. Niko nije protiv Crne Gore i nikad nećemo biti srpska država. Ali protiv Crne Gore su lopovi i lažovi koji su se zaogrnuli crnogoskom zastavom – poručio je Radulović.

On je istakao da je potrebno da Krivokapić bude reformator i da se okrene spasenju Crne Gore.

– Ukoliko ne možte da budete reformator, a ne možete, napravite rekonstrukciju Vlade. Napravite jaku Vladu. Od Vas, od nas i od svakog ko hoće, ali neka bude. Ukoliko to ne uradite gospodine Krivokapiću, bojim se da u istoriji Crne Gore ćete biti brzo zaboravljeni. A ja želim da Vaše ime vječito, da ostanete kao reformator – zaključio je Radulović.

Krivokapić je Raduloviću odgovorio da ga je oduševio kao i uvijek.

– Poštovani profesore Raduloviću, Vi ste mene oduševili kao i uvijek. I kada sam svojevremeno bio asistent, sjećam se vaše energij, dramatičnosti i poruka. To je nešto što krasi nekadašnju Crnu Goru koja se izgubila u lavrintu bespuća, a koje su nametnuli oni koji su do sada sa njom upravljali – kazao je kroz osmijeh Krivokapić.

Poslušajte Radulovićevo izlaganje na 3:38:40:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije