Connect with us

Politika

ROVČANIN: Neophodna hitna kadrovska promjena u EPCG

Published

on

Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate

Nivo nezakonitosti u upravljačkim strukturama i poslovanju EPCG zahtijeva hitnu kadrovsku promjenu u cjelokupnom sistemu upravljanja, saopštio je portparol Demokrata Nikola Rovčanin.

Rovčanin kaže da je direktor proizvodnje Elektroprivrede Crne Gore, Luka Jovanović i dalje je vršilac dužnosti direktora Termoelektrane Pljevlja, iako je od njegovog imenovanja na mjesto v.d TE prošlo više od godinu dana.

“Kada pogledamo upravljačku strukturu EPCG, lako je doći do zaključka da je Jovanović odgovoran samom sebi i da istovremeno obavlja dvije funkcije u dva grada”, navodi se u saopštenju.

Pored, kako kaže Rovčanin, niza propusta u poslovanju Termoelektrane Pljevlja, a jedan od njih je, kako podsjeća, za efekat imao ekološku katastrofu trovanjem ribljeg fonda rijeke Ćehotine sa dugoročnim posljedicama, Demokrate primjećuju i niz nelogičnosti u redovnom poslovanju TE.

“Poznato je da TE Pljevlja duži niz godina za dio redovnih poslova angažuje zaposlene posredstvom drugih privrednih društava. Fakture iz direkcije u Nikšiću za septembar i oktobar 2020. godine, potvrđuju ove navode. Naime, u septembru su 24 zaposlena angažovana preko posredničke firme TE Pljevlja koštala 38.683,58 eura, a u oktobru 39.015,12 eura ili prosječno više od 1600 eura po zaposlenom, za poslove mašinbravara, strugara i zavarivača. Ovi zaposleni od posredničke firme za svoj rad dobijaju znatno manje iznose od iznosa koje angažovana firma dobije od EPCG”, tvrdi Rovčanin.

Takođe tvrdi da su nezvanično u saznanju da se pojedina lica koja su penzionisana uz otpremninu i kojima je prestao tako radni odnos u TE, nekoliko dana potom angažuju na iste poslove preko posredničke firme.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije