Connect with us

Politika

VLADA CRNE GORE: Usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Published

on

Premijer Zdravko Krivokapić je kazao da su usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti te da će detaljnije o tome govoriti sjutra resorni ministar Vladimir Leposavić na pres konferenciji.

Na čelu ANB-a Vukšić, Damjanović v.d. šefa policije

Nosilac izborne liste koalicije Za budućnost Kotora advokat Dejan Vukšić izabran je za v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, a v.d. Uprave policije biće Vesko Damjanović, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije premijer Zdravko Krivokapić. Na sjednici Vlade, kazao je, razmatrali su da za v.d. direktora Uprave policije privremeno postave Dragana Blagojevića, ali su od toga odustali.

Donijeli su kaže odluku i da v.d. direktora ANB-a bude Dejan Vukšić. Direktor Veselin Veljović, kako kaže Krivokapić, podnio je ostavku na mjesto direktora policije.

Istakao je da su konstatovali da ne može onaj ko je na bilo koji način ugrožavao poslanike da bude direktor policije.

“Jeste da je taj prijedlog postojao”, naveo je Krivokapić, misleći na Dragana Blagojevića.

Novi v.d. direktora UP biće Vesko Damjanović, pojasnio je.

Govoreći o povlačenju ambasadora, Krivokapić je kazao da je samo jedan karijerni, a svi ostali su politički te da žele da preokrenu situaciju.

“Ispada da neki ambasadori smatraju da ako nijeste u nekoj političkoj priči vi ne pripadate toj državi”, kaže on.

Naveo je da je tačno da su zabranili Glavnom gradu ustupanje zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Istakao je i da će do 20. decembra usvojiti nacrt Budžeta.

Upitan zašto je otkazan sastanak sa predstavnicima poslaničkih klubova, koji je zakazan za subotu, rekao je da prvi put čuje za najavljeni sastanak u subotu.

“Za ovaj sastanak ja prvi put čujem, možda je to stvar moje neinformisanosti, jer sam bio dva dana na putu”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da će odmah krenuti i u amandmansko djelovanje u Zakonu o medijima, te vratiti potpunu slobodu medijima.

“Neophodno je amandmansko djelovanje Zakona o slobodi medija i vratiti medijima apsolutnu slobodu. Što se tiče RTCG ona nije u nadležnosti Vlade i skupština treba da izvrši izmjene članova Savjeta. Naš predlog je da da dođe renomirana evropska kuća koja će da uredi RTCG, to je naša obaveza”, naveo je Krivokapić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije