Connect with us

Politika

UCG: Organizovati prijevremene izbore na proljeće

Published

on

Ujedinjena Crna Gora podržava zahtjev za rekonstrukcijom Vlade, a njihov predlog je, kako kažu da to bude političko-ekspertska Vlada. Iz te partije poručuju i da bi bilo idealno da se na proljeće 2022. organizuju prijevremeni parlamentarni izbori.

Na jučerašnjem sastanku predstavnika parlamentarne većine bilu su i predstavnici UCG Danilo Jokić i Dušan Slijepčević.

“Smatramo da je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi legitiman, ali sa prethodno jasno utvrđenim dogovorom 41 poslanika sadašnje većine. Rušenje Vlade bez prethodnog dogovora oko budućih rješenja je za nas neprihvatljivo. Novi izbori su takođe prihvatljivi, ali tek kada riješimo problem biračkog spiska i razvlastimo “DPS profesionalce” koji i dalje nesmetano vrsljaju “po dubini”, poručuju iz UCG, navodeći da je to njihovo viđenje izlaska iz političke krize.

Navode i da su konstatovali potrebu za dijalogom, te da je pobjeda od 30. avgusta previše skupa da bi, je ispustili.

“Smatramo da bi bio idealno da se nakon velikih lokalnih izbora idućeg proljeća, i pobjede sadašnje većine u Podgorici i drugim gradovima, organizuju prijevremeni parlamentarni izbori. Do tada mora profunkcionisati i Tužilaštvo na zakonit i profesionalan način”, poručuju iz UCG.

Ujedinjena Crna Gora je kako poručuju protiv bojkota Parlamenta, jer tako se, kako dodaju, pokazuje slabost i nemoć.

“Činjenica je i da ako imamo trajnu svađu između poslanika tri pobjedničke koalicije, onda je svejedno da li smo svi unutra ili vani. Ta svađa je rušilačka i nanosi nemjerljivu štetu. UCG smatra da, ako možemo da nađemo zajednički interes, onda je parlament mjesto gdje ćemo utvrditi svoju vlast i pokazati se građanima. Još jednom, na kraju, pozivamo kolege iz vladajuće većine na ozbiljan i međusobno neisključiv međusobni odnos, a premijera da ne vodi ličnu politiku i lične obračune s pozicije institucije. Narod od nas to očekuje”, zaključuje se u saopštenju UCG.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije