Connect with us

Politika

URA CETINJE: Podržati amandmane za Cetinje, DPS radi sve da Prijestonica dobije što manje novca

Published

on

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je amandman Građanskog pokreta URA na budžet, koji omogućava da Prijestonica Cetinje dobije sredstva u iznosu od jedan odsto tekućeg budžeta Crne Gore za ovu godinu.

“Cetinjska Demokratska partija socijalista (DPS) radi sve da Prijestonica Cetinje dobije što manje novca, ne bi li na taj način predstavio kako se Cetinje želi zapostaviti u odnosu na ostale opštine u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Iz URA-e su podsjetili da će Cetinje ove godine iz kapitalnog budžeta dobiti osam puta više u odnosu na prosjek koji dobijaju druge opštine. To će, kako su objasnili, biti ubjedljivo najviše po stanovniku u državi.

“Zato, vrijeme je da se prestane sa targetiranjem sugrađana. Poručujemo poslanicima DPS-a da dođu na plenum i da glasaju za Prijestonicu Cetinje. U suprotnom, sva njihova priča će biti suvišna”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, pozvali su sve poslanike vlasti i opozicije da glasaju za usvajanje tog amandmana.

Iz URA-e su naveli da je jedna etapa borbe za potpuno poštovanje finansijskog dijela Zakona o Prijestonici završena.

“Ostaje posljednja etapa, a to je plenum, gdje ćemo vidjeti ko i koliko brine o Prijestonici Cetinje”, zaključuje se u saopštenju cetinjske URA-e.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije