Connect with us

Društvo

VLADA DUŠKA MARKOVIĆA RIJEŠILA STAMBENO PITANJE 96 FUNKCIONERA: Komisija za stambena pitanja odobrila 2,6 miliona eura stambenih kredita

Published

on

Vlada Duška Markovića, kroz dodjeljivanje stanova i kredita, riješila je stambeno pitanje za 96 javnih funkcionera.

Komisija za stambena pitanja Vlade ukupno je odobrila 2,6 miliona eura stambenih kredita pod povoljnim uslovima,  a u tu cijenu nije uračunato 13 stanova pod povlašćenim uslovima.

Stambeno pitanje na ovaj način riješili su brojni ministri, tužioci, poslanici, generalni sekretari, direkotori javnih ustanova, savjetnici i službenici bivšeg režima.

Na spisku se nalaze i pojedini javni funcioneri koji su svoje funkcije zadržali i u novoj vlasti.

Tako je glavna pregovaračica sa EU Zorka Kordić, koju je na tu poziciju imenovao premijer Zdravko Krivokapić, dobila 13. decembra 2018. godine povoljan kredit od 20.000 evra od Vlade prethodnog premijera Duška Markovića. Ona je za vrijeme njegovog mandata zauzimala poziciju pomoćnika generalnog sekretara Vlade.

Doskorašnji ambasador Crne Gore u Španiji Aleksandar Eraković dobio je kredit od 40.000 eura – isti iznos dobili su bivša poslanica DPS-a Nada Drobnjak, nekadašnja generalna direktorica Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Žana Filipović, aktuelni poslanik DPS-a i bivši direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša i Kemal Đečević direktor Fonda rada.

Generalna direktorica Direktorata za pravosuđe Marijana Laković Drašković, koja ovih dana za režimske medije ukazuje koliko je Izmjenama Zakona o tužilaštvu ugrožena nezavisnost sudstva, dobila je od Vladine ekomisije povoljni stambeni kredit u iznosu od 30.000 eura. A kada Draškovićka, njen suprug Dragoljub, predsjednik Ustavnog suda i skoro sve njene kolege iz pravosuđa dobijaju basnoslovne kredite od strane Vlade, onda nema govora o uticaju na nezavisnost sudstva od strane druge grane vlasti.

Građane Crne Gore još jednom podsjećamo na spiskove javnih funkcionera, njih 96 koji su od Vladine komisije za rješavanje stambenih pitanja dobili stambene kredite, odnosno, stanove pod povoljnim uslovima.

      

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije