Povežite se sa nama

Politika

VUJOVIĆ: Negiranje genocida u Srebrenici sraman čin

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Negiranje genocida u Srebrenici od strane ministra Vladimira Leposavića, koji je utvrđen od relevantnih međunarodno-sudskih instanci i prihvaćen kao takav od čitavog civilizovanog svijeta, sraman je čin koji na još jednom primjeru ogoljuje pravu prirodu ove vlasti”, ocijenjeno je iz SDP-a.

“Jedan u nizu dokaza prave orijentacije ove vlasti, vjerovatno do sada najbrutalniji jer relativizuje zločin nad preko 8000 nedužnih srebreničkih žrtava, samo pokazuje da je ova vlast u vrednosnom smislu nastavljač i protagonista ratne politike koju je osudio sav civilizovani svijet. Omakne se predstavncima vlasti sve češće u posljednje vrijeme iskrenost u protežiranju velikodržavno-nacionalističkog koncepta čime se najbolje demaskiraju sva prozirna blefiranja i evropska šminkanja reciklirane politike iz 90-ih godina prošlog vijeka”, saopštio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

Leposavić i njegovi mentori iz srpskog sveta, kojima su, kako kaže Vujović, očito uzori ratni zločinci koje su na kraju i sakrivali od ruke pravde, moraju znati da građanska Crna Gora neće dozvoliti reinkarnaciju retorike i politike koja je zapalila čitav region i na kraju, u svom finalu, dovela do genocida u Srebrenici, najvećeg zločina poslije 2. svjetskog rata.

“To neka znaju Leposavić i družina ali još više i naši građanski alhemičari koji od takvih pokušavaju da naprave progresivne snage koje nas vode u svijetlu budućnost i demokratiju. Vjerovatno je i ovdje u pitanju samo sitan, nebitan propust, kako nas to zna anestezirati potpredsjednik Vlade objašnjavajući skandale koje njegova Vlada gotovo dnevno proizvodi. Neka vide građani i na ovom primjeru do čega se dolazi kada se sa kleronacionalizmom žele sprovoditi političke promjene. Da li ima iko danas u Crnoj Gori ko ne vidi da je ovo, umjesto puta u demokratiju, ustvari put u mrak nacionalizma i velikodržavlja čiji je Leposavić samo jedan od advokata”, zaključuje Vujović u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije