Connect with us

Politika

VUKOVIĆ: Poslanici da spuste glave pred nastavnicima

Published

on

Ko je u Skupštini glasao za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, odgovoran je za to što 260 direktora i 120 pomoćnika direktora ostaju na ulici, bez sredstava za život, saopštila je članica Predsjedništva i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković.

Ona smatra da onaj ko je podigao ruku za ovaj zakon treba da spusti glavu pred crnogorskim učiteljima, nastavnicima i profesorima.

“To je ukupno 380 crnogorskih porodica. Ko je dao zeleno svjetlo ovome sramnom revanšizmu u prosvjeti, taj će odgovarati za crveno svjetlo evropskoj perspektivi Crne Gore. A zar ona zanima klerikarnu vladu, antidržavnu i neprosvijećenu?!!”, navodi se u saopštenju.

Vuković podsjeća da je, kako navodi, košmar u kome Crna Gora živi otkad je uspostavljena nova vlast započeo Sporazumom tri koalicije potpisanim 9. septembra đe je jasno zapisano: “Nova vlada neće sprovoditi revanšizam na političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi”.

“Uvaženi građani i građanke treba da znaju da ova Vlada svakodnevno sprovodi revanšizam na svim nivoima. Drugoga posla i nema do toga, zato nakon pola godine nerada i naopakog rada ova kvazivlada mora položiti račune.

Jasno je, crkvena i apostolska vlada ne može da se posveti dok se ne osveti suverenistički orijentisanim građanima, jer je za njih ona svetogrđe”, navodi se u saopštenju.

Ona tvrdi da nema evropske države u kojoj se odvijala ovakva politička odmazda kao u Crnoj Gori.

“Ministarka prosvjete je bahato, kako ne priliči državnoj funkcionerki, saopštila: “Imenovanje novih direktora sprovešćemo bez izuzetka, sadašnji da podnesu ostavke”. Izuzetni i pošteni, nema milosti, kad vam se ućera strah u kosti, vi i prestajete biti prosvjetni radnici. Oni znaju da se vi ne bojite i da ih prezirete, zato galame i lupaju šakama o sto”, kaže Vuković.

Ovakvo ponižavanje i ucjen, dodaje, postoje samo u totalitarnim društvima.

“Ova vlada pokazala se ekspertskom samo u: omalovažavanju i ponižavanju dostojanstva građana i građanki. Kad vam se obrate sa “divni narode”, znajte da se sprema neko nepočinstvo u vidu ćeranije nepodobnih. Mi ne branimo fotelje, ođe se brani Ustav Crne Gore i pokušaj skupštinske većine da ukine svaki njegov član”, navodi se u saopštenju.

Kazala je da se DPS bori za to da u Crnoj Gori niko ne ostane bez hljeba, na ulici, samo zato što nije na spisku učesnika litija.

“Naši evropski partneri, koje ćemo detaljno informisati o ovome slomu demokratije, moraju znati zašto najveća opoziciona partija ne učestvuje u radu parlamenta. Mi, kao državotvorna partija, ne želimo da dajemo legitimitet razgradnji države i privid parlamentarne demokratije đe je moguće da ministri zavode strahovladu i najavljuju čistke dok im poslanici većine aplaudiraju i hrane njihov tiranski manir”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaje Vuković, nikada nije bilo bučnije vlade, a mučnije situacije u društvu.

“Nikad više osornosti, a manje znanja i morala! Nikad više nevaspitanoga dizanja prsta navodno u ime krsta!

Građani i građanke, ova Vlada je neprirodna nepogoda i prirodno je da joj se što prije kaže: Dosta!”, zakljkučila je ona.

1 Comment

1 Komentar

  1. Adan

    01.06.2021. at 13:47

    Samo mi nije jasno zbog cega prosvetari dozvoljavaju da im tamo neka osoba prijeti. Treba svi da se pobunite, ako imate normalan stav, prema prijetnjama. Nije mi jasno cega se bojite. I kod vas sigurno ima preletaca ali valjda ima ljudi koji drze do svoje casti i obraza. Pozdrav sa Cetinja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije