Connect with us

Politika

VUKOVIĆ: CG spašavati iz ralja fanatizovanog nacionalizma

Published

on

Crna Gora se mora spašavati iz ralja fanatizovanog nacionalizma. Nama treba moderna država u kojoj će sve nacije razvijati svoje najbolje plodove, a ne namjesništvo gdje će pirovati vampiri za ratne zločine osuđene ideologije, poručila je Aleksandra Vuković, poslanica i članica Predsjedništva DPS-a.

Vuković je kazala da je Vlada od najavljenog apostolata dovela državu do pozicije protektorata, da perfidno mijenja karakter crnogorskoga društva institucionalizujući projekat “srpskog sveta”, te da radi na propasti Crne Gore.

Komentarišući to što DPS od sredine maja ne učestvuje u radu Skupštine i njenih tijela, Vuković je u intervjuu Pobjedi rekla da odsustvo najjače partije sa plenarnih zasijedanja govori “o slabosti parlamenta i osionosti jedvite većine koja svakominutno radi na srozavanju države Crne Gore i njenog Ustava”.

“Zar postoji crnji scenario za vladajuću većinu od toga da su za devet mjeseci svoje vladavine uspostavili krnji parlament u kome donose nakaradne zakone i igraju se budućnošću Crne Gore? Za sada im prepuštamo da u monološkoj formi ispisuju sramne stranice crnogorske politike, dok građani i međunarodni subjekti ne vide u kakvom je ćorsokaku Crna Gora”, istakla je ona.

Prijeko sudovanje i nacionalističko ludovanje, smatra Vuković, nam je donijela “ova ‘istorijska’ promjena vlasti”.

Govoreći o prijedlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vuković napominje da ona “ni u jednom dijelu ne pominje da je neki narod genocidan, već osuđuje genocid u Srebrenici, koji je relativizovao ministar pravde izabran glasovima Demokrata i Ure”.

“Navodno građanske partije nijesu u stanju da kažu ‘da’ rezoluciji kojom se sprečava negiranje genocida u Srebrenici i optužuju nas za politizaciju toga pitanja i stvaranje podjela. Ta gospoda moraju znati da je odnos prema zločinima i genocidima suštinska politika”, poručila je Vuković.

Ova vlada, kako je kazala, radi na propasti Crne Gore – ekonomskoj, demokratskoj, kulturnoj.

“Prednjači u promovisanju nepotizma, u tome obara sve rekorde, dok građani još žive u zabludi da im je osvježilo. Raste broj nezaposlenih, ali porodicama vladajuće većine ne pada na pamet da odustanu od svoga zapošljavanja ‘po dubini'”, kazala je ona.

Najugroženije su, kako je ocijenila, oblasti prosvjete i kulture, jer u njima ministarka Bratić nastoji da preobrazi otvoreni crnogorski duh u palanački, petparački i parohijalni zloduh velikosrpskog “sveta” kome ništa nije sveto.

“Budite uvjereni, njen kadar će biti identičan onome koji pod pritiskom javnosti otpušta, samo što će sada, prije nego što ga inauguriše, izbrisati profile svojih pitomaca, ukoliko su bili na društvenim mrežama i naučiti ih da bez glaskanja sprovode politiku ‘posrbljavanja’ crnogorske prosvjete i kulture”, rekla je Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije