Connect with us

Fudbal

GOSPODIN FARUK HADŽIBEGIĆ: Savićević je moj predsjednik, ja njegov selektor, prema FSCG gajim bratski odnos

Published

on

Faruk Hadžibegić, nije nastavio saradnju sa Fudbalskim savezom Crne Gore, ističe da ništa ne zamjera Dejanu Savićeviću, predsjedniku i ljudima u FSCG.

”Naša relacija traje skoro 40 godina, prijatelji, igrači, saigrači, Savićević je bio moj predsjednik, ja njegov selektor. On me je postavio za selektora Crne Gore. Rastali smo se u perfektnim odnosnima, prijateljskim kakvi su bili. Kada sam dolazio u Crnu Goru rekao sam dolazim kao prijatelj, odlazim kao prijatelj”, rekao je Hadžibegić za Anadolu Agency , dodavši:

”Znači, u startu se znalo da imam misiju koju treba da završim, uz pomoć saradnika, igrača, ali i ljudi koju su radili oko nas, završili smo je perfektno. Osjećam to više od prijateljstva i prema njima gajim bratske odnose”.

Na pitanje da li je zadovoljan igrama i rezultatima na klupi Crne Gore, kroz smijeh odgovorio je:

”Kada tražite od mene da budem prvi, ja završim kao prvi. Nema nešto iznad”.

O fudbalu u regionu kojeg, kako je kazao, izuzetno prati smatra da se ”Hrvatska dobro drži” na reprezentativnom i klupskom planu.

”Srbija ima jako dobru reprezentaciju i volio bih da poslože kockice. Kod njih ima vjetrova koji nisu prihvatljivi sa fudbalske strane, kao i kod nas u Bosni i Hercegovini. Vidimo sada to po procesu traženja novog selektora u BiH. Gledajući domaća prvenstva u regiji, diže se naš fudbal. Naša liga u BiH ima šest, sedam, osam dobrih klubova sa tradicijom još iz ranijih vremena, vraća se kvalitet. I Crna Gora se polako vraća. Na kraju krajeva, šta je uradila geografski mala Slovenija. Možda bi mogli neke stvari kopirati od njih”.

Decidan je i da fudbal u pandemiji koronavirusa ”gubi draž”.

”Nema interesa da se igra fudbal, jer publika daje pozitivan pritisak i interes. Jedva čekam da prođe pandemija koronavirusa. Nadam se da su doktori našli rješenje. I UEFA i FIFA je u krizi sa datumima za takmičenje. Kažem, nadam se što većem i bržem povratku publike na stadione, a što se nas tiče ne trebamo brinuti – imamo talenata, područje smo koje rađa talente”, mišljenja je Hadžibegić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije